FÖRRESTEN!!


I morgon kommer min fina fina syster hem!
Jag kan inte annat än älska det :)


Bra dag!

En bra dag, mycket bra!

Jobbat på lagret där jag fördelat pocketböcker till förbannelse..
Hujedamig.

Notering till mig själv:
Den dag jag tar över världen ska jag göra just denna uppgift tusen gånger lättare!

Efter jobbet, som slutade vid tre, åkte jag ner på Dollar kontoret för att få min efterlängtade massage. Som jag skrivit tidigare har jag lidit av sjuka smärtor mellan skinorna och svanken så att säga..nederdelen av ryggen alltså. HC trodde det kunde vara ischiasnerven som var i kläm och gav mig därför rådet att gå mycket. Just det. Lite trist dock att när smärtorna varit som värst (vilket är efter en arbetsdag) har jag knappt kunna rört mig. Hur som haver så konstaterade i alla fall Marie rätt snabbt att mitt bäckenben var förskjutet men att hon skulle 'trycka tillbaka' det. Trodde det där 'trycka tillbaka' skulle innebära enorm smärta men det gick bra, blev dock värre sen då hon skulle till att massera. Ooooh, så ont det gjorde! MEN det finns inget ont som inte har nåt gott med sig. Efter att hon var klar satte hon på två linimentplåster och lät mig ställa mig upp och faktiskt, trots att hon bara lagt ner drygt 30 min, (eftersom det var det enda hon hann med idag) så kände jag skillnad! Längtar till tisdag nästa vecka då jag ska dit igen - underbart!

Kvällen då.
Kvällen har bjudit på klubbkväll på Make Up Store tillsammans med mamma, Amanda och Moa. Riktigt mys var det och jag fick med mig en ny foundation, en pensel, en mascara och ett lipgloss hem - nöjd! :)
Nu önskar jag dock att jag i morgon kommer att få en anledning till att använda det.. Att sminka mig bara för att är egentligen inte min grej.. Och i morgon är jag ledig och planerar att inte göra något speciellt så att jag skulle ställa mig framför spegeln är inte särskilt troligt.

Meeen, man ska aldrig säga aldrig ;)

Nu ska jag i alla fall tvätta bort sminket jag redan har på mig, slänga över säsong fyra av Segemyhr på den externa och sedan krypa till kojs.

Natti natt på er! :)


Klamydia!

Haha, såg en rolig sak på 'bannern' nu då jag skulle logga in här på bloggen:

'Klamydia påverkar din hjärna och försämrar din finmotorik'

Där ser man!
Som jag alltid har sagt, man lär sig nåt nytt varje dag!

Min dag har varit skön.
Inte alls jobbig som jag trodde att den skulle bli :)
Det enda jobbiga, hittills, är att försöka komma underfund med vad jag ska äta till middag?
Fick en del förslag på facebook (som jag givetvis är tacksam över) vad personerna som gav mig tipsen dock antagligen inte vet är att jag inte är någon vidare bra gourmetkock - inte på måndagar i alla fall..

Pärbullar blir nog bra, eventuellt pasta med baconsås - da e ju gött (och framförallt lättsamt!) ;)

So long!

Sista helgen i augusti.

Det är ju meningslöst att sitta och ursäkta sig för att man inte skrivit på länge..igen..
Det lär ju inte bli nån förbättring bara för det misstänker jag, äh, lika bra att fortsätta som nu. Skriva ett inlägg då lusten faller på helt enkelt.

Helgen har varit bra, mycket bra faktiskt!
Först ut var fredag med jobb fram till fem (fick sluta en timma tidigare) och sedan ilfart till Rätan för att tillsammans med pappa, Kristina, Amanda och Moa åka och spela bingo i Hoddal. Och faktiskt - JAG VANN (!!) första gången i hela mitt liv som jag vinner på bilbingo. Även om summan kanske inte var så enorm så var det iaf skoj och jag gick 60 spänn plus, haha. Tillbaka i Rätan blev det en tur till stallet för att natta de fyrbenta vännerna och sedan bort till Ingvar där det var lite samkväm och alkohol. Trevligt och vid tre kom jag hem.

Rätt tidig morgon för Norling igår då det skulle hinnas med ett besök på hembygdsgården för en tallrik flötgröt innan jag, pappa, farfar och Moa styrde kosan mot Brunflo och fotbollsmatch. Matchen slutade 5-3 till YIK så vi kunde nöjda och glada åka hem för att tagga till inför den stundande pubkvällen. Först kräftkalas hemma hos Micke och Erika med trevligt folk och därefter Norsgårn för att dansa jävlar anamma! Sjukt skojig kväll, mera sånna tack! :)

Idag har det varit rätt lugnt. Ätit på Wärds med folk från gårdagens kräftkalas, druckit några koppar kaffe och egentligen bara varit. Rätt skönt me sånna dagar också emellanåt faktiskt.

I morgon är det åter dags för jobb vilket inte kändes särskilt lockande. Huga. Men men, ett ont måste som med största sannorlikhet lär hålla på ett gäng år till så det är väl bara att gilla läget..i guess..

I övrigt, bortsett från det här med jobbet nu då, så ser faktiskt veckan rätt lovande ut.
Lugnt i morgon vad jag vet, fotbollsmatch på tisdag i Hogdal och vip kväll på Make Up Store på onsdag. Även att det pratas om ett biobesök med kusinerna under veckan :) Sen till helgen vet vi ju alla att det är älghälga här i Svenstavik vilket då brukar betyda skojigheter på Draupner! En bra vecka har jag alltså att se fram emot! :D

Nä, om man kanske skulle ta och göra sig klar för kvällen.
Tanken är ju att gå till jobbet i morgon och eftersom jag känner mig själv rätt bra vid det här laget vet jag därför att det är lika bra att gå och lägga sig nu!
Natti.

Med risk för att låta som en gammal kärrin...

Med risk för att låta som en gammal kärring måste jag säga att den här förbannade ischiasen har börjat spöka igen.. Dock har den förflyttat sig från vänster till höger skinka, tack för den! Var på kronans droghandel och shoppade anti inflamatoriskt crap idag och påbörjar min 'behandling' i morgon, måtte det fungera ankras kan ju jag hälsa Beach 2015 adjöss för det är banne mig inte roligt att gå med denna smärta! Gjorde ett försök att gå runt ok idag. Visst jag tog mig runt men inte fan va det skönt inte :/ Nää, lite mera O.C. nu innan det är dags att plocka in sängkläderna som hänger ute på vädring (FANTASTISKT det ska bli att lägga sig sen!!) så på återseende :)


En tjejdag!

Gud vilken mysig dag det har varit!
Vid halv åtta i morse infann jag mig hos mormor där det blev lite frukost och morgonkaffe innan avfärd mor Sundsvall. Mamma bakom ratten, jag som co-driver och momma och Majvor i baksätet. Stopp i Borgsjö för bensträckare och mera fika och sedan raka vägen hem till Ellen för en massa mysigt prat, fika, mat, mera fika, mera prat.. Efter ett gäng timmar bestämde jag och mamma oss för att lämna tanterna ensamma och for då en sväng på Ikea. Shoppade en massa ljus, några blommor + krukor och lite annat småkrafs.

Tillbaka hos Ellen blev det lite mera prat innan vi tackade så mycket för oss och påbörjade vår resa hem igen. Efter min hemkomst har jag fixat och donat lite med det jag köpte på Ikea, vikt ihop tvätten och sett till att det 'nystädade' tillståndet i lägenheten håller i sig (har lyckats bra hittills, måste vara någon form av personbästa tror jag).

Nu ska jag blåsa ut mina väldoftande ljus och krypa ner i sängen och läsa ett par sidor ur Ego Girl. Tidig uppstigning i morgon igen då en morgonpromenad ska hinnas med innan arbete :)

Innan jag säger godnatt och släcker ner vill jag dock tacka mamma, momma, Majvor och framförallt Ellen för en kanondag! Hoppas på en repris inom kort! :) <3

Natti natt!


Men tänk va!

Att man A L L T I D ska ha sånt förbannade flyt!
Vad jag än tar mig för att göra/bestämmer mig för att göra så nog fan ska de jävlas!

Att man A L L T I D ska måsta bli förbannad..

Vad som har hänt?
Ja, som ni kanske minns skrev jag nyss att jag skulle gå och hämta tvätten som jag tvättat och sedan gå och lägga mig eftersom jag i morgon ska upp tidigt.

Begav mig ut i survädre och in i tvättstugan.
Öppnade upp ena maskinen och plockade ut den väldoftande tvätten och skulle sedan ta itu med maskin nummer två.. Som otippat nog inte gick att öppna. Det stod nåt meddelande på displayen om att det inte gick att tömma den. Läste i bruksanvisningen som sitter fastklistrad uppe på maskinhelvetet att man skulle skriva ner felmeddelandet, stänga av huvudströmbrytaren och sedan trycka på knappen som har bilden av en nyckel på för att öppna maskinen. 'No problems' tänkte jag, bör ju inte va några problem. Oj så fel man kan ha! Givetvis funkade det inte, inte ens när jag slog och svor högt! Tack och lov hittade jag tillslut var man kunde 'fusköppna' maskinen. Gjorde det och fick ut min genomsura tvätt. Jahapp, bara att slänga in tvätten i den andra maskinen och försöka igen då..Nu är det nog bara 50 min kvar innan jag kan hämta den - JIPPIE!

I morgon vet jag en hyresvärd som ska få höra några väl valda..
Och nej, det är inte en persons fel att ett dött ting krånglar MEN det känns rätt typiskt Bergs hyreshus faktiskt..

Nu ska jag tröstfika och kika på ett avsnitt O.C., det hinner jag ju jag som inte ska sova än på ett tag..

Det är väl dags..

..att börja tänka på refrängen kan jag tro.
Dock måste jag först ut i styggväre och bort till tvättstugan för att hämta in tvätten som bör va klar nu.
Sen BORDE jag gå och lägga mig med tanke på att jag ska upp senast halv sju i morgon för att sedan halv åtta infinna mig hos mormor.

Anledningen till mitt så tidiga besök hos henne beror på att hon, jag, mamma och mormors ena syster i morgon ska styra kosan mot Sundsvall för att hälsa på en annan syster (till momma alltså). Ska bli riktigt skoj då jag aldrig träffat Sundsvallstanten innan.

Mysig dag trots att inte så många knop blivit gjorda.
Varit på Grindes en sväng med pappa, fått in några fler beställningar till Tupperware samt skickat iväg en order, mumsat surströmming med pappa, farfar och Helene, hämtat hö i Handlake och nu slutligen diskat och tvättat två maskiner. Lagomt ansträngande söndag med andra ord.


Nää, om jag kanske skulle hämta den där tvätten nu då så jag kan gå och lägga mig snart.
Hoppas nu innerligt att jag kommer att kunna sova inatt, det är inte alltid det är så lätt efter några jobbnätter..
Håll tummarna med mig, mamma blir så sur om jag försover mig :p

Natti!

Födelsedagsmiddag.

Idag ska farfar firas!
Jisses, gåbben fyllde 79 år igår och det firar vi me middag på Wärdshuset här i Rätan, ska bli riktigt mys! :)

Dock känner jag att jag inte alls kommer att vara fin vid middagen..
Vet inte hur jag tänkte igår då jag packade, om jag gjorde det överhuvudtaget. Undrar just om jag kanske måste ta mig en tur till Svenstavik för att se vad jag kan leta fram ur garderoben. Kändes förvisso som en sjukt onödig biltur men va tusan, jag hatar att inte känna mig nöjd med kläder etc. då jag ska iväg på nåt..


Nä, jag åker nu!
Hej!

SERIÖST!

Nä nu jävlar måste jag ta tag i mitt liv..
Med det menar jag egentligen att jag måste skaffa mig ett riktigt jobb!

Är fruktansvärt less på att kuska runt mellan timjobben och aldrig veta hur mycket pengar man kommer att få ut. Energikrävande och lessamt är vad det är.
Dock är jag rätt säker på att jag absolut inte skulle tjäna lika mycket som jag kan göra nu om jag hade ett fast jobb.. Men de vette tusan om det spelar nån roll alltså.. Pengar är inte allt (fast ett måste!) och jag tror faktiskt att jag skulle uppskatta fasta tider och en betald semester mer än nån tusenlapp extra i plånboken.

Men vart hittar man ett fast jobb i Bergs kommun?
Såvida man inte vill bli dammsugarförsälljare eller är utbildad sjuksköterska finns det inte så mycket för oss 'vanliga dödliga'. Försäljarbranschen har jag under en kort period av mitt liv testat på och kan ärligt säga att aldrig mer! Jag trivs faktiskt med att bo där jag bor, jag känner inget sug efter att flytta. Skulle eventuellt kunna tänka mig att flytta för att typ veckopendla eller liknande. Det kan jag ta men inte annars.

Norge lockar, det gör det.
Men jag vill inte åka själv och har inte riktigt det som behövs just nu för att sätta mig ner och göra några seriösa jobbsök heller. Kan inte nån bara ringa och erbjuda mig ett bra betalt jobb?! Ska det va så svårt..??


Hum..får fundera vidare på det här då jag gått och lagt mig.
Inte för att jag tror att jag kommer att komma nån vart men ändå, plötsligt händer det ju som dom säger.

Måste i alla fall tillägga innan jag säger godnatt att det var väldigt uppskattat att surra med dig, Sophie, ikväll! Jisses vad jag kan saknar dig kvinna! <3

Alltså inte för att skryta men min colesla...

Alltså inte för att skryta men min coleslaw är nog fan bland det godaste man kan äta! Okej jag ångrar mig - jag skryter men den är fanken värd att skrytas om också! :)


Ps. Om nån av er som brukar handla här på ...

Ps. Om nån av er som brukar handla här på bolaget av mig läser detta ber jag er: SNÄLLA!! Sluta kommentera att det är så varmt ute, att det är så svalt och skönt här inne etc. Va fan, va nöjd över att det för en gångs skull är varmt istället! Blir det outhärdligt så ta ett dopp i sjön, sätt er i skuggan eller vad som helst. För faktiskt, det är absolut inte ett dugg roligt att vara inomhus hela dagarna och bara kunna se den strålande solen genom ett fönster och samtidigt höra detta eviga klagande! Återkommer i denna fråga då jag kommit hem och har datorn framför mig, det här kan jag skriva mycket om, haha!


Trött trött trött! Fan va trött och seg ja...

Trött trött trött! Fan va trött och seg jag känner mig. Kom som en smäll i bakhuvudet nyss då jag satt i kassan, tur att jag straxt därefter blev avlöst så jag kunde gå på rast. Sitter nu återigen och funderar på vad man ska laga till för nåt kulinariskt idag till middag.. Kanske ska äta upp det som blev kvar från igår, lättsamt och det var ju faktiskt gott också! Efter maten blir det en promenad och sen ska jag banne mig lägga mig i soffan och sedan ligga där tills jag ska lägga mig i sängen - för vet ni? Jag ÄR värd det! :)


Tänk hur det är va, varje dag går man och ...

img_6949 (MMS)

Tänk hur det är va, varje dag går man och funderar över va man ska äta till middag.. VARJE dag! Med frukost är det aldrig båt problem, det är lätt och man äter det man är sugen på. Iaf, middan här, idag har varit samma lika som övriga dagar. Var in på Ica för att få lite inspiration men insåg då jag betalt och höll på att packa ner varorna att 'det här kan man ju fan inte göra nåt av', mjölk, lite grönsaker, kesella och ost.. Hum. Well, hemma i frysen hittade jag iaf pärbullar och bacon vilket det fick bli idag serverat med coleslaw - snabbt, enkelt och gott! Det jag egentligen ville komma fram till med det här inlägget var att jag skulle behöva nån som; kommer på vad jag ska äta samt inhandlar maten (det är givetvis jag som betalar), det praktiska kan jag sen göra själv. SÅÅÅ, nån som känner sig manad? :)


Sånt som jag gillar.

Oj, blev en riktig heldag de här som innehållit allt från biltur till och från Ljusdal till Tupperware 'visning' och geocachletande! :)

För att förklara lite närmare..

Jag och pappa skjutsade Emma till Lightvalley i morse där Tea och Flisan väntade. En kopp kaffe hos Fredrik och Maggan sen var jag och pappa åter på väg hem till Rätan medans Emma, Tea och Flisan var på väg åt motsatt håll, Göteborg närmare bestämt.

Mellanlandade en sväng hemma på Gröngatan innan det bar iväg upp till Böle för kaffe och lite Tupperware försäljning hos Lars-Olov. Svensta för att kirra lite grejer och sedan tillbaka i Rätan igen klockan fyra då starten flr vår tripp upp mot fjällvärlden skulle starta. Jag, pappa och Lars-Olov lastade in oss i L-O's bil och susade iväg. Första anhalt blev utsiktsplatsen i Böle för att leta reda på en cach :) Vidare mot Vemdalen och nästa cach, Lofsdalen, en massa små vackra byar jag inte minns namnet på, Funäs där det blev middag på hotellet och sedan Flatruvägen hemåt.

Åh så underbart vackert det är där uppe!
Det är då man ser sånna vyer som man verkligen känner att man helt klart bor på rätt plats i detta avlånga land. Aldrig att jag skulle byta ut det mot asfalterade gator eller liknande, aldrig.
Önskar verkligen att jag kunde ta med mig alla mina fina vänner i södern upp dit så dom kunde få se och sedan kanske få lite bättre förståelse för mitt val av hemort :)

Ironiskt nog så hade jag inget batteri på telefon (hur ofta händer det!? ALDRIG!!) så jag kunde tyvärr inte föreviga trippen med några bilder.. Dock ger det mig bara en anledning att snart återvända :)

Summan av kardemumman är alltså att jag haft en riktigt bra dag - från början till slut, tack alla inblandade för det!

Nu ska jag slänga ner mig mellan lakanen och hoppas på en god natts sömn då jag i morgon ska ut på nya äventyr! :) Tillåter vädret och jag får något bra tips på ett bra myltställe så ska jag ta med mig vår fyrfota vän ut på bärplockning, i annat fall blir det kanske bara en hederlig mystur på fjället - ut ska jag i alla fall! Och då lovar jag att se till att ha telefonen fulladdad så jag kan föreviga det med bilder.

Sååå, godnatt! :)


RSS 2.0