Lycklig!

Jag känner mig så otroligt glad, nöjd och lycklig över den här dagen!

Trots att inte alla nära och kära kunnat närvara har ändå dagen varit hur bra som helst!
Verkligen en dag att minnas och och känna sig lycklig över.

MASSOR av grattishälsningar har haglat in, fina människor, skönsång, tårta, kaffe, presenter - ALLT man kan önska sig av en födelsedag har jag fått och det är jag otroligt tacksam över!
Ni, kära vänner och familj, är verkligen värda er vikt i renaste guld! 

Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig <3


Puss och TACK igen för den här dagen,
jag lär garanterat sova gott inatt :)

Då och nu.


Jag och pappa för dryga 25 år sedan.
(Pappa är för övrigt 26 år på denna bild och inte 46 :p, hahaha!
Men det är lite svårt att tro att han faktiskt bara är 1 år äldre än jag är nu!)


Jag 25 år senare.
Har ju hänt en del genom åren måste jag säga :p


Hipp hipp!

Så var då dagen kommen,
dagen då jag är närmare 30 än 20 och dagen då jag är närmare 50 än 0..
Jisses!

So far har dagen varit fantastiskt bra!
Efter jobbet inhandlades ingredienserna till tårtorna och sedan var det bara att åka hem och börja baka!
Måste säga att skillsen fortfarande sitter i även om det var bra nog länge sen man pysslade med marsipan och tårtbottnar. Jaja, en lila och en gul tårta blidde det iaf.

Förste gäst att knacka på dörren var Micke som sedan följdes av Erik och Klas :)
Sitter nu och inväntar Klas som var tvungen att åka på jobb en snabbis men snart skulle komma tillbaka för påtår.

Om någon timma är det dags att bege sig ner på byn för att hämta ut tårta och sedan åka hem till mor och fortsätta firandet, då med la familia :)

Alltså jag fullkomligt ÄLSKAR att fylla år!
Inte för presenternas skull (även om dom såklart är roliga att få) utan för att man får träffa alla samtidigt, fika en massa och bara mysa! Sen att dagen är 'Min' gör det bara bättre. Folk är där för min skull, för att de tycker om Mig :) Jag blir lycklig av sånt! <3


Lite senare ikväll blir det till att skriva ett tackinlägg men eftersom jag fortfarande är 'mitt uppi' hela dagen just nu väntar jag en stund med det.


På återseende.

Dagen före.

Äntligen sängen!
Den har varit enormt efterlängtad hela dagen vill jag lova och nu då jag tillslut fick lägga mig va den otroligt skön!

Igår blev det lite alkoholande i Kvarnsjö tillsammans med Klas och en kompis till honom. Vad som skulle bli en lugn och relativt tidig kväll med någon drink slutade med en bra nog tankad Ida som inte kom i säng förrän klockan va tre.. Behöver jag säga att det va rätt tungt att kliva upp i morse då klockan ringde halv åtta? och behöver jag säga att föreläsningen jag suttit på idag mellan 8.30-16.00 varit extremt tungsam att genomlida? Det enda som känts okej idag är jobbet som jag började kl 16 och avslutar i morgon bitti kl 9.

Ojoj.
Jaja, ligger ju som sagt i sängen nu så jag tog mig igenom även om det stundvis varit tveksamt.

Sista timmarna nu som 24 åring. Som jag skrev för nån dag sen så är ju inte 25 nån ålder, det vet jag och det tycker jag egentligen inte. Men många har idag gett mig fina gliringar som 'nu går det bara utför' eller '25 va värst för mig, fan vilken åldersnoja jag hade'. Tack för ert peptalk, känns bra att höra :p Dock vet vi ju alla att man inte blir äldre an man själv gör sig så det är väl bara för mig att 'keep up the good work' :)

Nu ska jag sova.
Natti natt.


Restime! :)

Hallå där!

Va ett tag sen det skrevs nåt här igen..
Få se.
Helgen spenderades tillsammans med ett gäng glada och sköna brudar i Åsas fina stuga i Skärkdalen. Med tanke på årstid och läge på stugan var en massa skoteråkning inplanerat men då en massa snö redan töat bort och en orkan vind bestämt sig för att flytta in på fjället på lördagen fick vi nöja oss med 4 mil. Dock gick det ingen nöd på oss då det fanns en massa vin, oboy med både mintu och punsch, mat och annat gött. En massa skratt och andra roligheter har helgen bjudit på så jag vill passa på att tacka er tjejer för det, repris snart hoppas jag! :)

Bortsett från möte i morse är denna måndag en ledig sådan. Inte alls mig emot. Ikväll ska jag vara barnvakt en stund och sedan åka till Kvarnsjö för en öl eller två i goda vänners lag. Måste dock se till att hålla mig på mattan då det i morgon är utbildning mellan 8-16 och sedan jobb mellan 16-09.. Men jag ät ju fortfarande ung så de går nog bra :)

På tal om ung.
På onsdag fyller jag år, 25 år.. Egentligen bryr jag mig inte så hårt, va faan 25 är ju ingen ålder! MEN om man fortsätter tänka på det inser man snart att jag på onsdag kommer att vara närmare 30 än 20 - DET om nåt känns faktiskt lite skrämmande!

I övrigt kan jag även förtälja för er kära läsare att jag tillsammans med pappa, syster och två kusiner åker till Turkiet den 26:e maj för en veckas semester :) Ska bli skönt även om jag nästan nyss kom hem!

Nämen de va väl allt för nu.
På återseende.


Bättre..

..men fan inte bra!

Känner mig aningens bättre till mods nu än vad jag gjorde tidigare idag.
Chocken har så smått börjat lägga sig och även om jag fortfarande anser hela grejen med restskatt vara helt åt helsike dumt så är det väl inte så mycket annat man kan göra än att se glad ut och vackert betala skiten.

Tur att jag har ett bra jobb som emellanåt kan lyfta upp mig, annars hade jag väl legat hemma och storbölat hela dagen. Nu fick jag ju faktiskt fokusera på annat och skratta en del :)

I morgon borde jag ta mig iväg på någon form av träning..borde ja..
Undrar just om motivationen till det finns i morgon då jag vaknar?
Hoppas kan man ju alltid göra.
Måste flirta lite med Bengt i morgon så kanske kanske han kan köra upp crosstrainern till mig.
Jag säger inte att jag kommer bli mer aktiv men risken att jag skulle ta mig för att röra på mig blir ju i alla fall betydligt större!


Nu ska jag göra mig klar för sängen.
Har tappat stinget för det här med sena nätter som det känns (vilket ju i och för sig är bra).
Vid 22 är jag trött och vid 23 har tröttheten börjat övergå till övertrött och då kan det ju sen va ett rent helvete att somna. Skillnaden däremellan är hårfin och rätt svår att pricka på, ungefär som med en salongsfylla.. Dom är bäst men attans så svåra att finna på och hålla sig kvar i.


Godnatt.


Dumdristigt!

Bara för att jag igår kväll loggade in på Skatteverkets hemsida och insåg det bästa nog fan är att börja jobba svart bjöd inte natten på någon vidare god sömn..

Lite bättre till mods vaknade jag sen idag och bestämde mig för att ta tag i mitt hår - no more pink!
Said and done.
Då jag tryckt ut färgen i flaskan tappade jag bort mig lite och tog sedan flaskan för att trycka ut lite färg.. Det hela resulterade i att vätskan vackert rann ut över min panna och ansikte. ÅH!
Tack och lov blev det en del kvar så jag tillslut kunde färga hela håret.

Alltså jag blir så less!
I och för sig visste jag att en restskatt skulle vara näst intill omöjlig att undvika men att det skulle bli så mycket som det faktiskt blev kunde jag inte drömma om. Jaa, det är väl ingen mening att sura.. Gjort är ju gjort så det är väl bara att bita i det sura äpplet, betala och se glad ut.
Usch.

Nu HOPPAS jag att jag har en bra hår och sminkdag så jag kanske kan få bli på lite bättre humör, annars!


Gråtvarning!

Men ojojoj vilken vacker och bra film jag just sett!
Secretariat.

En sann historia om en kapplöpningshäst som skapade historia.
Är rätt kass på att beskriva en handling så därför ber jag er istället att googla och läsa om denna fantastiska film. Helt klart värd varenda minut!

Kom även på mig själv med att faktiskt sakna ridningen enormt.
Minns inte sist jag satt på en hästrygg..alldeles för länge sen.
Undrar just om man kanske skulle ha letat fram ridbyxorna och suttit upp igen, tror jag skulle må bra av det.


Jaja, nu ska jag duscha i alla fall.

Måndag.

Jahapp.
Fattar inte riktigt vart den här dagen tagit vägen, tyckte den nyss började.

Personalmöte, lönesamtal, påhälsning hos Emma-Lina på Myltan, slapp i soffan, Ica och nu har jag just ställt in en form i ugnen av det där brödet jag pratade om igår.
(Av smeten att döma kan det till och med tänkas att det blir gott att äta).

Nu då?
Börja fundera på nån middag kanske..men vad?
Soppa?
Köpte ju trots allt en ny kokbok förra veckan med enbart recept på soppor så jag kanske skulle ha invigt den :)


Längtar till helgen gör jag också för i helgen styr nämligen jag och 7 brudar till kosan upp mot Ljungdalen där helgen ska spenderas. Skoteråkning, sol, skratt och vin har jag räknat med!
Ja, allt förutom solen är ju garanterat redan - får hoppas att vi har väderguden på vår sida så man kan underhålla brännan lite :)


Känner mig fortfarande lycklig!
Känns som jag har en bra tid framför mig med en massa rolig upptåg, planer och annat skoj :)
Jag gillart!

Nämen nu är jag hungrig.
Måste kanske ställa mig vid spisen nu ändå då trots att jag tycker att det är något tidigt..

Förbannat bra!

Men vilken bra helg jag haft!

I fredags blev det först fiske och kvalitetstid ute i solen :) Riktigt härligt! Då jag kom hem förberedde jag lite inför kvällens middag, duschade och åkte sedan till Brånan för att gratta morbror som fyllde år. Mumsade tårta och hade trevligt. Tillbaka i Svenstavik igen blev det middags lagning som kvällen till ära bestod av baconlindad fläskfilé toppad med brie och kantarellost inlindad i smördeg, hemmagjord potatismos i ugn, fetaostsallad och bea.

Visst låter det sjukt gott!?

Mmm, tycker jag med. Och det hade säkert varit gott också om det hade smakat nåt. Fattar fan inte men det smakade knappt nånting.. :/ Pelle sa i och för sig att han tyckte att det var gott och vi blev mätta båda två så huvudsyftet med måltiden blev ju uppfyllt i alla fall.

Jaja, Pelle anlände vi åt och kikade sedan på film innan det var dags att sussa.

Igår bestämde vi oss för att ta en tur upp till fjälls. Första stopp blev Storhogna där vi drack kaffe. Fortsatte sedan mot Björnrike för kvalitetstid i solen och avslutade sedan med middag på Hildings :) En riktig mysdag helt i min smak!

Då jag kom hem hade suget på pubquiz tagit överhand så jag frågade Johanna om inte hon hade lust att joina mig vilket hon hade. Lite fördricka hemma hos henne innan mamsen kom och hämtade upp oss. En riktigt trevlig kväll med fint sällskap, bra underhållning och billig öl. Kvällen slutade dock kanske inte riktigt som jag tänkt då det tydligen blivit lite för mycket av det goda för min del.. Men men, smällar man får ta och trots att det i morse kändes som att jag skulle avlida har jag tagit mig igenom denna arbetsdag rätt smärtfritt ändå. Dessutom var det riktigt skoj så länge det varade :)

Så nu vill jag tacka ALLA fina människor som gjort den här helgen till en riktigt bra sådan <3
Tack, ni är värda er vikt i guld!

I morgon är det möte och efter det tror jag minsann att jag ska hem och baka bröd. Smakade på ett jättegott bröd idag som jag fick recept på så jag tror jag måste försöka mig på att göra det :) Sen måste jag även ta mig ut på en cykeltur, alternativt en längre promenad. Får hoppas att vädret är detsamma som det varit idag.

Nu ska jag sova,
natti natt.


Lista.

Hur gammal är du om fem år?
- 30.. :/
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
- Eftersom Pelle nyss for så måste det bli han då (dock är ju klockan bara 09.30)
Hur lång är du?
- 175 centimeter.
Vilken är den senaste filmen du sett?
- Senaste hela filmen var nog 'whats your number'
Vem ringde du senast?
- Pelle.
Vem ringde dig senast?
- Pär.
Hur löd det senaste sms:et du fick?
- 'Hejtjej! Vet du hur det blir ikväll för dig? :)'
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
- Vill jag ha ett snabbt svar eller diskutera något föredrar jag att ringa. Annars funkar sms.
Är dina föräldrar gifta eller skilda?
- Skilda, i och för sig va dom aldrig gifta.
När såg du senast din mamma?
- Igår.
När vaknade du i dag?
- Strax efter åtta då Pär ringde.
Var tror du att du befinner dig om tio år?
- Förhoppningsvis fortfarande här nånstans fast då i ett hus jag äger tillsammans med min man och våra barn.
Vad fick dig verkligen att skratta senast?
- Minns inte riktigt..
Hur stor är din säng?
- Fruktansvärda 90.. Jag MÅSTE hitta ett nytt boende snart känner jag!
Sover du med eller utan kläder på dig?
- Trosor oftast.
Vilka städer har du bott i?
- Östersund och Göteborg.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
- Skönast är ju helt klart barfota!
Är du social?
- Kanske för mycket ibland.
Tycker du om kaffe?
- Ohja.
Vad dricker du till frukost?
- Mjölk till gröten.
Sover du på någon särskild sida?
- Oftast sommar jag nog på vänster sida.
Tycker du om att mysa?
- Jag ÄLSKAR att mysa!
Är du en beroendemänniska!
- Om jag är beroende? Ja snus då.
Känner du någon med samma födelsedag som din?
- Jo, Örjan och Lovisa :)
Vill du ha barn?
- Helst 4 tack.
Har du någonsin åkt ambulans?
- Nix.
Vad spenderar du helst pengar på?
- Kläder och upplevelser.
Sover du med gosedjur?
- Nej.
Har du fått fortkörningsböter någon gång?
- Tack och lov inte, peppar peppar.
Vilken var den senaste boken du läste?
- Ego woman av Gynning.
Vad tycker du är snyggast på en kille?
- Jag gillar ryggar.
Vilket är det sexigaste/osexigaste yrket enligt dig?
- Sexigaste är nog någon form av hantverkaryrke och osexigaste är folk som inte vill jobba! (iofs är inte det nåt yrke men det är isf sjukt osexigt)


Åh jisses.

Den där duschen som jag just tog måste lätt varit en topp tio bland alla duschar jag nånsin tagit!

Skrubbade och rakade benen (som förvisso knappt syns - förbannade flagning!) och verkligen avsatte en massa tid till att bara stå där och njuta av det varma vattnet.
Det är fan inte varje dag det händer, oftast har man bråttom och måste skynda sig - typ kuta igenom strålen samtidigt som man försöker torka håret och sminka sig..

Idag kan jag ta det piano för idag är jag ute i bra tid :)


Nöjd då.

Pust och stön!
Efter en cykeltur på strax över 2 mil är man inte så morsk längre. Men satan va skönt det var (kanske aningen dragit på vissa ställen). Bortsett från blodsmaken som infann sig i mun efter bara nån ynka kilometer (men som också försvann efter ytterligare några), mjölksyran i benen som med jämna mellanrum gjorde sig påmind och en ömmande rumpa så var det en kanon tur! :) Att jag dessutom höll jämn och bra tid och fick en bra sluttid är bara ännu ett plus i kanten!

Måtte vädret hålla sig i schack nu då så jag kan fortsätta med cyklingen, Gud?

Just intagit en något sen men oerhört god frukost bestående av havregrynsgröt, mosad banan och verum hälsofil med blåbärssmak - mums!

Lite vila och sedan dusch innan det är dags att hämta vildarna på skola/dagis.
Adjöken.


Så va dom bara en..

Och den där 'en' är såklart jag - last man standing..
Ni vet vår inplanterade fisketur, den jag igår såg fram emot? Ja den i alla fall blir det inget av med. Från att ha varit fyra tappra själar är det nu endast jag kvar då de andra av olika anledningar droppat av.
Hoppas Ni läser detta och hoppas då även att ni tänker 'vi skulle prioriterat annorlunda så hon sluppit bli ledsen'.

Mmm, lätt att vara efterklok!
(Till er andra läsare kan jag säga att det är med viss ironi jag skriver detta men det ska såklart inte mitt så kallade fiskesällskap få reda på!) :p

Av vad jag kan döma av vädret ser det ju ut att vara rätt okej. Helt okej för en cykeltur i alla fall så det är precis vad jag ska ta mig för då jag kommer hem.

På återseende.


Aktiv.

Man kan ju inte beskylla mig för att vara lat i alla fall, icke. 20 över 8 väcktes jag i morse och klockan nio var jag på plats i Åsarna redo att ta itu med dagens träning.

Efter promenaden blev det en tur ner på skoterservice där jag såklart blev kär i en massa saker som jag inte riktigt kan finansiera nu.. Dock kanske man skulle unnat sig en ny hjälm, kanske ett par nya byxor också.. Kanske :p

Sitter i alla fall i Rätan nu. Fikat lite och kikat på film och ska väl nu ta å leta fram nå pimpelspö inför morgondagens bravader. Ska faktiskt bli riktigt skoj att fiska, va ett tag sen nu :)

Nä, på återseende.


Refrängen.

Så har vi kommit till den tidpunkt på dygnet då det är dags att tänka på refrängen. Och detta gör jag idag som en väldigt nöjd och belåten tjej. Känner mig sådär härligt slut och mör i kroppen så det ska bli riktigt skönt att lägga ikull sig.
Önskar dock att jag haft nån bra bok, Madonnas självbiografi va så seg att komma in i..

Städningen idag blev det inte mycket av.
Hann dock gå igenom toan ordentligt så nu ska det bara torkas golv där inne sen är i alla fall den klar.
Undrar just när jag ska hinna ta resten av lägenheten..
I morgon efter promenaden ska jag åka till Rätan för att underhålla papsen lite (han opererade sitt knä igår och är nu sjukskriven så jag misstänker att han vill ha lite sällskap) och efter det är det jobb till på torsdag morgon. Sedan på torsdag dag är en fisketur inplanerad.. Får bli torsdag kväll då kanske. Eller snarare, det måste bli på torsdag kväll för sen är det fullt upp resten av helgen som det ser ut.

Jaja, det var ju egentligen skit samma när om och hur jag ska städa! Huvudsaken är ju att det blir gjort..

Nu ska jag i alla fall göra mig klar för sängen så godnatt.


Tidig morgon.

Klockan åtta var jag uppe och en halvtomma senare på väg mot Hoverberg för en promenad runt berget. Kunde ha varit riktigt skönt om orkanvindarna hållit sig i schack, men men vi tog oss runt på en rätt okej tid ändå :)

Väl hemma slängde jag mig på cykeln och trampade ner på Ica för att fylla på matförrådet en smula. Tillbaka hem igen där det kokades gröt och gjordes mackor som sedan avnjöts till en film, 'The Change up', i soffan.
Nu är det dags att ta itu med lite städning innan det är dags att knata på jobbet.

Hoj.

Klockan åtta var jag uppe och en halvtomma senare på väg mot Hoverberg för en promenad runt berget. Kunde ha varit riktigt skönt om orkanvindarna hållit sig i schack, men men vi tog oss runt på en rätt okej tid ändå :)

Väl hemma slängde jag mig på cykeln och trampade ner på Ica för att fylla på matförrådet en smula. Tillbaka hem igen där det kokades gröt och gjordes mackor som sedan avnjöts till en film, 'The Change up', i soffan.
Nu är det dags att ta itu med lite städning innan det är dags att knata på jobbet.

Hoj.


Trött tjej.

Då jag kommit hem från mötet idag satte jag mig ner i soffan och började gå igenom bilderna från Thailand.
Blev drygt 300 stycken så det tog sin lilla stund att gå igenom och sedan välja ut vilka som skulle få hamna på Facebook.

Då det evighets projektet var klar bestämde jag mig för en liten skidtur. Bytte om till de något tightare kläderna och skodde på mig pjäxorna. Sådär vid första staktagen kändes spåret rätt okej och jag hade bra glid dock varade det inte särskilt länge. Alla trädens dekoration i form av barr och kottar måste ha legat på spåret. Fy tusan! Blev endast en ynka kilometer sen fick de va nog! Tänkte att med lite tur finns det fortfarande snö kvar på sjön så jag slängde in både skidor och mig själv i bilen och susade iväg till Berg. Inser dock på vägen dit att skridskor varit ett mycket bättre färdmedel då det mest bara var is på vår vackra sjö..

Frustrationen börjar nu stiga rätt rejält..

Funderar och klurar på mitt nästa drag och kommer då fram till att en cykeltur skulle kunna va skönt då vägarna nu är framtinade. Blir då påmind om att min cykel inte har en tillstymmelse till luft i däcken och att jag då måste gå med den bort till Ok för att få problemet åtgärdat. Sagt och gjort. Svettig och jävlig anländer jag på Ok och får där, till min stora lättnad, hjälp att fylla däcken med luft. Vid det här laget har dock solen gått i moln och vinden tilltagit en smula så cykelturen runt Rörön ersattes rätt snabbt av en tur hem till mamma via 321:an (förvisso kändes det som att det räckte för mina ben).

Hemma hos mor bjöds det på middag innan jag tog mig an uppdraget att frisera pojkarna. Så fina dom blev :)

Har nu gått och lagt mig och känner mig faktiskt rätt mör i kroppen trots att det inte blev mycket till träning idag. Får ta nya tag i morgon då en morgonpromenad runt Hoverberg är planerad.

Sussa sött.


Kommit av mig.

Det märks klart och tydligt här på bloggen att semestern är slut då inläggen blir färre och färre. Inte okej men det är fullt upp ma ett så jag hinner liksom inte med, eller hinner gör jag väl men det glöms som bort..

Men nu då ska ni väl kunna få er en liten update.

Igår morse susade jag till Rätan. Intog gofrukost och en kopp kaffe innan jag och palla gränslade varsin skoter och gav oss iväg. Åkte lite led först (som för övrigt var ruskigt fin, som ett salsgolv som pappa så fint uttryckte det) men svängde tillslut av och körde sedan kraftledningsgatan. Oj så jobbigt men även oj så skoj! Träningsvärken i rygg och armar är idag ett faktum men lätt värt det! Efter skoteråkningen blev det lite slapp i soffan innan vi tillsammans med farbror Mats, Adam och Amanda for ner på Wärdshuset för att äta god tacobuffé - mums!

Packade ihop mina grejer och åkte tillbaka till Svensta. Lite fix och don innan Pelle kom och hämtade mig och vi åkte in till stan för ett biobesök. Bion, 'En gång i Phuket', var helt klart en film i min smak! Skrattade så tårarna sprutade. Helt klart en film jag rekommenderar! Tillbaka i Svensta igen blev det lite tv tittande innan det slutligen var dags att sussa.

Har idag jobbat hela dagen vilket har varit trevligt.

I morgon har jag endast personalmöte från morgonen inplanerat så jag är öppen för förslag på vad man ska fördriva resten av dagen med. Skulle kanske ha tagit en tur med skidorna..

Jaja, nu ska jag sova i alla fall.
Blev lite sent igår och sen upp tidigt i morse och jobba hela dagen så jag känner mig rätt mör i kroppen nu faktiskt.

Natti natt.


Förlåt då.

Glömde bort bloggen igår.. Men till mitt försvar kan jag säga att det var fullt upp hela dagen :)

Först ut var påhälsning och mys hos mamma. Småttingarna blev väldigt glada över presenterna jag köpte med mig från Thailand så det kändes skoj :) Hakade på mamma och Co. upp till momma en sväng och for därefter hem. Dryga timman senare kommer Pär och plockar upp mig och vi åker upp till Skalet för att utforska rean lite.
Utdelningen var bra och resulterade i en Norröna tröja och ett Karitraa underställ till fin fina priser - nöjd tjej!

Jobb mellan 15.30 och 21 och därefter hem för lite filmtittande innan det blev sängen.

Vaknade idag igen vid sju och kände mig pigg (har gjort det varje dag sen jag kom hem). Känns riktigt gött å vakna den tiden å faktiskt känna sig utsövd, misstänker dock att det är övergående och att ordningen snart kommer att vara återställd = konstant trötthet.

Funderar lite på om man skulle gått över lägenheten med skurtrasan en sväng. Skulle behövas och jag har ju inte så mycket annat för mig nu.. Hum.. Tar en dusch först så får vi se hur det fortsätter sen.

Trevlig dag på er :)

Kläa som fick bli ma heim, jag gillart!


I wish..

Åh vilken bra dag det varit!

Fått undan all tvätt vilket känns underbart så man slipper bekymra sig i det. Haft en liten påhälsning av pappa och farfar samt fikat med underbara vänner :)

Vid halv fyra bar det av på jobbet vilket också varit skoj!

Semestern var verkligen behövlig då jag det senaste året jobbat extremt mycket vilket kändes där i slutet innan vi for. Men nu är jag tillbaka med nya fräscha krafter :)

Just precis nu känner jag mig i och för sig inte sådär jättefräsch. Har feberkänningar och mår illa.. Hoppas innerligt det är jetlagen och det enorma miljöombytet som spökar för jag har varken tid eller lust med att vara sjuk!
Har tryckt i mig Ipren nu så jag hoppas det känns bättre i morgon efter en god natts sömn.

Natti natt.


Borta bra..

..men hemma är nog inte så tokigt trots allt.

Mamma och William stod och väntade på flygplatsen på Frösön när vi landade :) Fick ut väskorna rätt snabbt och påbörjade sedan resan hemåt. Väl i Svensta skyndade jag mig att packa ur väskan, sätta på två tvättmaskiner, duscha och sedan göra i ordning fika som avnjöts i sängen :) Fantastiskt!

Vaknade strax efter sju idag men har sedan dess tjurlegat bara för att det är så skönt och för att jag inte direkt har bråttom till nåt. Ska gå upp och hämta tvätten nu samt starta två nya därefter blir det frukost :)

Ha en fin dag alla!


Flyplatshäng - igen!

Som rubriken säger: flygplatshäng igen, denna gång på Svensk mark.

Sitter inne på Arlanda och inväntar flyget hem till Jämtland. Frågade om det gick att boka om biljetterna till ett tidigare flyg vilket gick bra - för 2000 kr/person.

Arlanda är nog kanske inte så dumt trots allt.

Ska bli så OTROLIGT skönt att komma hem! Slänga ur alla grejer ur ryggan och sedan sätta på två maskiner som jag sedan kan hänga i morgon. Därefter blir det en låååång och välbehövlig dusch. Var just och inhandlade skrubbvante och duscholja som flitigt ska användas sen. Fy tusan va torr min kropp är! Luften här måste va helt olik den i Thailand. Jaja, lite skrubb och olja ska väl kunna råda bot på mitt problem.

Men NUUU vill jag åka, okej!?
Boarding om 10 minuter..förbaskade väntan hela tiden.


Förbannat!

Då man lyckats få tag på wifi och äntligen lyckats ansluta nä då funkar inte Facebook (!!)

Förbannade jävla flygplatser!
Jaha, så vad ska jag fördriva tiden med tills vi ska lyfta om cirka 4 timmar då!? Sova vill jag göra men samtidigt inte. Sover jag nu kan jag säkert inte sova på planet sen och jag vet inte om jag va så sugen på att sitta vaken från Peking till Stockholm..

Resan hotet gick i alls fall smärtfritt. Köpte sömntabletter i Bangkok som vi tog då vi satt oss på planet sen sussade vi gott. Missade till och med maten och det hör ju inte till vanligheten att jag missar en måltid. I och för sig va de säkert ingen gourmet måltid men ändå.

Shoppat lite taxfree nu, blev inte så mycket på grund av halvkasst sortiment men nån liten drink eller avvek ska jag väl kunna bju på fram över :)


Köra lite Dragonvale då kanske i brist på annat.
Hoj.


Flygplatshäng.

Hänger på flygplatsen i Bangkok och har nu gjort det en herrans massa timmar.

I vanlig ordning tänkte vi inte till riktigt utan trodde att vi kunde shoppa så fort vi kom hit, icke. Vi hade glömt den lilla detaljen att alla butiker ligger 'bakom' Incheckningen - surt sa räven. Jaja, gick ju bra de med och vi kunde tillslut shoppa loss lite på Victoria Secrets :) (dock inte så mycket som jag hade velat på grund av dumma regler..) Men men, lite blev det som sagt iaf :)

Nu ska vi boarda planet mot Peking, hörs om några timmar igen - ting :)


Good morning Bangkok!

Sådär ja, väskan så gott som färdigpackad och frukost intagen. Trycka ner de sista smågrejerna nu, checka ut och sedan in på Mbk för sista rycket :)

Nog för att jag älskar Thailand men nu när man vet att man ska hem känns det faktiskt skönt att lämna detta enorma land och åka tillbaka till 'landet lagom' :)

På återseende.

Förresten, Bangkok är rätt mäktigt :)


Walk walk.

Herrejävlar va vi har gått dom två senaste dagarna - garanterat flerfaldiga mil!

Startade denna dag med en mastodont frukost här på hotellet. Shiiit vilken buffé! Det fanns ta mig tusan nästan allt + lite till :) Mätta och belåtna rullade vi sedan in på Mbk där resten av dagen har spenderats (med undantag för ett litet besök på Siam center) Shoppar lite samt fått min telefon lagad - ÄNTLIGEN! Så numera har jag en hel display samt vibration. Oh så bra!

Tog en tur till nån marknad. Ingen större hit men lyckades i alla fall hitta lite små krafs till småttingarna hemma. Då vi skulle hem ropade vi åt oss en tuktuk och då jag hoppar in i den ser jag att det ligger nåt på sätet, en iPhone. Eftersom det inte satt någon annan där och för att chauffören i fråga antagligen inte haft en blekaste om vem ägaren var så tog jag den. I Sverige hade jag lämnat in den hos polisen men i detta, till synes, laglösa land känns det rätt onödigt. Så nu har jag helt plötsligt två iphones (varav en med arabiskt ursprung).

Jaa.
Det var väl ungefär det.

I morgon blir det åter shopping innan det är dags att bege sig mot flygplatsen för ännu lite mera shopping på Victoria secrets - jiho! :)

Natti natt.


Egentligen..

..är jag på tok för trött för att skriva.
Egentligen alltså.
Men för att vara snäll med er ska jag försöka få fram nåt vettigt.

Lämnade Koh Samui i morse vilket höll på att bli jättetokigt..
Vårt plan skulle gå 7.05 så taxin kom och plockade upp oss strax efter halv sex. Väl framme på flygplatsen kommer en kvinna springande mot oss och frågar vilket plan vi ska med. Vi talar om vilken tid vi ska åka och hon ber att få kolla på biljetten. Då hon slängt ett öga på den konstaterar hon snabbt att det inte är sju på morgonen vi ska åka utan på KVÄLLEN (!!) Tack och lov tillhörde hon den kategori av snabbtänkta och riktigt service inriktade thailändare så hon fixade så vi fick åka med planet som gick klockan sex istället. Blev lite halv panik där ett tag då det endast var fem minuter kvar innan planet skulle avgå men en språngmarsch senare satt vi på transferbussen ut mot planet.

Väl framme i Bangkok fält allt på riktigt bra och vi tog oss snabbt och smidigt fram till hotellet med skytrain.

Hotellet då.
Helt FANTASTISKT!
Personalen överöser en med service och är riktigt hjälpsamma och trevliga! Rummen är fina och det finns riktigt vatten i duschen :) Vi bor på 23:e våningen vilket känns mäktigt, trist dock att Bangkok city inte erbjuder den bästa utsikten, men men.
Jag säger då det, ska man till Thai bör man avvara någon dag till Bangkok just bara för att vräka på med ett riktigt lyxhotell - lätt värt! Att detta hotell dessutom ligger i samma byggnad som MBK gör ju inte saken sämre :)

Efter incheckningen blev det ut på shoppingtur. Undrar just hur många mil vi gått idag!? Det är helt sjukt hur stort det är och hur mycket det finns att titta på och köpa.. Ojojoj! I och för sig är det mycket skit och 'same same' men ändå! Blev dock inte så mycket handlat för mig idag; ett par linnebyxor, en parfym och en kjol + att jag även fixade mina naglar (skyller på dom om det är mycket stavfel).

I morgon väntar ännu en heldag shopping men innan dess den efterlängtade frukostbuffén. Idag när vi checkade in såg jag in i restaurangen och det såg ut att finnas i princip allt mellan himmel och jord så jag lär bli sittande ett tag i morgon misstänker jag, frukostälskare som jag är :)


Nä, nu måste jag sova.
Natti natt.


Spontant! :)

Ulrika bestämde för några dagar sedan att hon skulle tatuera sig. Hon gick till en tatuerare, fick en bild uppritad och bokade tid. Jag har också varit sugen men inte varit helt 100 med vad jag vill ha. Eller jo, jag har vetat vad men inte hur.

I alla fall.
Ikväll klockan sju hade Ullis tid så när jag sitter där bredvid och hör surret från maskinen blir jag också sjukt sugen på att förgylla kroppen med något. Efter att U är klar frågar jag killen i fråga om han möjligtvis hade tid att gadda mig också vilket han hade. Skrev texten jag ville ha i nåt typsnitt i word och bad honom sen lägga en personlig touch på det hela vilket han lovade att göra undertiden vi åt middag. Då vi kommer tillbaka har han skissat om texten lite och jag blev såld!

Skulle ljuga om jag sa att det inte gjorde ont, för det gjorde det! Fick gåshud mellan varven. Tack och lov släpper smärtan så fort nålen lyfts :)
Slutresultatet blev i alla fall bra och var värd smärtan, faktiskt så är jag kär! Har i och för sig inte sett den riktigt än dels på grund av att den sitter i nacken och dels för att jag fortfarande inte tagit bort 'förbandet'

Jaja.
Nu ska jag snart sluta mina blå. Tidig uppstigning i morgon då taxin som ska ta oss till flygplatsen kommer den okristliga tiden 05.30 :/

Natti natt på er.


Last day..

Sista dagen här på Koh Samui börjar leda mot sitt slut (förvisso är det ett gäng timmar kvar att fylla ut med skoj innan det är dags för sängen men ändå). I morgon klockan sju lyfter planet mot Bangkok där vi ska spendera inte one night utan two - Two night in Bangkok sen bär det av hemåt på den tredje. Kan inte fatta att det snart gått tre veckor sen vi åkte hemifrån, sjukt!

Dagen spenderades nere vid stranden och eftersom det va sista dagen med sol och bad smorde jag in hela kroppen med kokosolja. Vet dock inte om det gav nån större effekt, har varit rätt molnigt idag. Avslutade dagen med två shakes vid poolen innan vi gick upp och duschade.

Ja just ja.
Igår upptäckte jag att ett par av mina shorts va borta. Fanns fan ingenstans i rummet och då hade jag sett dom på morgonen. Ringde ner till receptionen och en tjej kom upp. Hon sa att hon skulle kolla med städerskorna och återkomma med svar idag. Vet inte om jag orkar gå in nåt närmare på vad som sedan utspelade sig.. Jag vet inte hur många gånger dom sa att shortsen inte råkat följa med tvätten och då alltså inte fanns i tvättstugan. Jag sa att jag förstod och försökte då även få dem att förstå att i så fall måste nån städerska tagit dom. Ja, shortsen dök inte upp och nån ersättning kunde inte ges för dom va ju inte i tvättstugan (!!!) Ja de va väl lite mer ordutbyten där också men som sagt, orkar inte gå in närmare på det.
Thailändare i all ära, snälla och väldigt timida MEN inte fan kan man beskylla dom för att vara smarta inte..

Nu är jag hungrig men jag får hålla mig en liten stund till :)


Soft.

Soft dag som startade med frukost på stranden och fortsattes sedan med pressande i solstolarna (varvat med dopp i havet), avslutade med lite poolhäng då det blev för skuggigt på beachen :)

Haha, en rolig sak som hände vid frukosten!
Vi har ett ställe vi brukar äta på i princip varje dag och vi beställer samma sak varje gång: en omelett, färsk fruk och yoghurt (frukten har då serverats i en vanlig typ kaffekopp - bra storlek). I morse kände vi dock för lite bröd och beställde då in french toast.. Tog ett ta jävla tag och när de tillslut kom ut med maten var det en mastodont frukost utan dess like! Frukten som tidigare varit i kaffekopp serverades nu i en stor djuptallrik med dubbelt så mycket frukt än innan, omeletten som tidigare inte serverats med något bröd hade plötsligt sällskap av två franskskivor.. Behöver jag säga att det blev en jäkla buffé? :p Ja dom kan dom små thailändarna :)

Just ja, köpte även en klänning idag. Vet dock inte riktigt om jag tycker om den än eller inte, men luftig och skön va den iaf så det kanske blir den ikväll.

Jaja, ha en fortsatt trevlig dag - nu blir det dusch (18 liter vatten är inhandlat så vi kan tvätta håret, haha!)


RSS 2.0