Länge sen.

Oh God!
Länge sen jag satt såhär länge vid datorn och bara satt..
(Alltså jag räknar inte med alla timmar jag spenderat här med att titta på O.C.)

Dock har jag fått lite vettiga saker uträttade i alla fall, typ lagt ut bilen på Blocket.
Känns lite trist då jag trivs som fisken med min kärra MEN (att det alltid ska måsta finnas ett men..) med tanke på hur mycket jag faktiskt sitter bakom ratten är den inte ekonomisk för mig. Skulle behövt mig en diesel eller nån riktigt billig bensinare.. Får hålla tummarna att nån ska nappa, fick ju ett rätt lovande mail - hoppas han återkommer! :)

Annars idag då?
Jobbade 07-12. Hem och svidade om lite; bytte jeans och t-shirt samt drog på mig stövlarna (har blivit äkta norrlänning nu då jag trivs bäst i stövlarna!) och susade upp till Hogna för att hälsa på pappa vilket var trevligt, om inte annat härligt att andas lite kall och frisk fjälluft :p Nere i civilisationen igen svängde jag in i Brånan och fick mig en kopp kaffe och lite prat med EmmaLina innan det var dags att åka hem och äta.

Jaa..sen har jag nog bara suttit här med undantag för något toabesök etc.
Givande, enormt.
Har dock desto mer att göra i morgon; städa bilen, träna, packa inför några dagar i Rätan med mera :)

Ida 'Red Head' Norling.

En lite mer rättvis bild av mig och mitt hår :)

 

..som sagt, r i k t i g t nöjd! :)


Men gillare!

Kan inte sluta gilla mitt hår!
GRYMT länge sen jag hade den här färgen..kanske nån gång på högstadiet, long time no see alltså.

Efter att jag färgat håret och nästan skrattat ihjäl mig åt Jon som på något mirakulöst sätt lyckats trycka ner båda benen i ett och samma ben på pyjamasen (utan att tycka att något är fel dessutom!) drog jag ut på en liten powerwalk/joggingtur till Rörön. Gött de e! Hoppas bara att viljan håller i sig ett tag till..

Nu har jag fixat håret samt sminkat mig. Inte av någon speciell anledning, mest bara för att jag ville fixa frillan och fixar jag frillan så måste jag sminka mig - gör liksom inte rättvisa åt min profil annars :p Tagit en del egobilder har jag också gjort, orkar dock inte lägga in dom nu, kaaaanske i morgon.

Vore det inte så jävligt att jag skulle upp och jobba klockan sju nu skulle jag korka upp vinaren jag har stående på byrån här bredvid mig, leta upp lite go musik på Spotify och bara njuta. Nu är det dock inte så, att jag är ledig alltså. Som den barmhärtige samarit man är kunde jag bara inte med att säga nej idag då Ann-Louise frågade om jag ville jobba i morgon mellan 07-12. Det går ju trots allt fort på morgonen och man har en väldigt stor del av dagen kvar då man slutar!

(Prata-i-sömnen-maraton i rummet bredvid som det låter..)

Nä, nu får de räcka för idag.
Harregud, 3 inlägg på en och samma dag - ni blir ju bortskämda :p

Sleep tight.

Same but different.

TRE NYANSER AV NORLING;

  

Måste säga att jag är nöjd med mitt röd/bruna resultat :)


Mörkare tider.

  • OkQ8 i Svenstavik har ändrat tillbaka sina tider till 'vintertid' vilket betyder att istället för att ha öppet till 22 så är det numera bara öppet till 21.
  • Löven på träden har börjat inta andra färger än grönt.
  • Rönnarna är fulla med knallröda bär.
  • Det är kallare i lufte men ändå friskt och skönt!
  • Nästa vecka drar älgjakten igång.
  • Skogens guld finns att plocka.
  • SkiStar rekryterar folk till fjällvärlden.
  • Det är mörkt ute vid niotiden på kvällen.

Ellerhur, det ÄR höst! :)
Sååå mysigt tycker jag och vädret är så underbart, friskt och härligt! Och i och med att vi går mot mörkare tider vad gäller väder, årstid etc så tänkte även jag göra det med mitt hår. Visserligen trivs jag med att vara blond MEN för det första sliter det så otroligt mycket på håret och för det andra är det så drygt att hålla på och färga det hela tiden.. Måste färga det typ var 3:e vecka för att det ska se okej ut, annars blir det utväxt och ser, i mina ögon, skitigt ut. Så idag fattade jag beslutet och åkte och köpte färg..

Haha, lite roligt det också.
Då jag stod där på Ica och letade i hyllan efter en färg som skulle kunna tänkas passa kommer det fram en kvinna och säger 'ska du köpa nåt sånt där?'.. Eeh, färg? Ja, hade tänkt bli brunett igen.. Kvinnan; 'Jamen då måste du ha nåt rött i först för att få tillbaka lite pigment, ta den där, jag är återförsäljare av den (Schwartzkopfprodukter)' Okej, jaa rött vet jag att jag måste ha i först ja, tack. Sen drar hon fram en bok hon hade i sin väska med en massa nya färgprover och frågar om jag ser nån jag gillar. Hittade en och sa att den, den skulle jag kunna tänka mig. 'Okej, betala den där röda du så ska jag gå ut i bilen och hämta den här bruna så ska du få den av mig'. Eeeeh, okej, tack! Sagt och gjort, betalade den röda, gick ut och mötte henne som då gav mig två förpackningar färg och ett 'färgskynke' :) Tusen tack för den liksom!

Nu ska jag gå och tvätta ur färgen ur håret, spännande - lär se ut som ett stoppljus :p
(Bilder kommer sen)


Min nya grej?

Vilken bra dag det var igår alltså, riktigt bra!

För det första tog jag mig på jobbet samt att jag även genomled hela dagen. Hade mina tvivel både kvällen före och på morgonen påväg in till stan. Men som sagt det gick bra och jag kunde lämna bygget nöjd. För det andra gjorde jag ett rejält fynd igår. På min lunch kutade jag över till Telia men insåg rätt snabbt efter att jag tagit nummerlappen att jag inte skulle hinna uträtta mitt ärende (enooooormt segt att köa i den butiekn!) så istället för att stå kvar och irritera mig la jag benen på ryggen och kutade bort till WE där jag visste att det var rea. Och vilken rea sen! 50-70%a l l t i butiken! Man behöver inte ha ett shoppingberoende som mig för att handla där inte! Hittade en munkjacka, en huvtröja samt två t-shirts till den nätta summan 920 :- (ordinarie pris 2260).

Väl hemma i byn blev det en tur på älghelga för att inse att jag inte vann friggeboden.. Hem för lite mat, köra lite folk, ut på powerwalk i 40 min (underbart väder!), dusch, hämta Gunilla i Skucku, stanna för i Brånan, åka till Rätan och hämta Niclas, stopp i Brånan igen för att plocka upp lite mer folk, släppa av folk på Draupner, Skucku för att hämta Kerstin och slutligen Draupner igen. Hade vid det laget också bestämt mig för att gå ut (nykter). Sagt och gjort, iförd ett par jeans som jag stoppat ner i strumporna, foppatofflor, t-shirt, munkjacka, pannband och dagens smink (alltså det jag haft sen jag gick upp på morgonen) gick jag ut. Och jag hade riktigt skoj dessutom! Dansade, sjöng och pratade med gamla godingar som man inte sett på länge. Verkligen en älghälga att minnas! :)

Ligger i sängen, fast ovanpå täcket, och försöker klura ut vad jag ska fördriva dagen med. Mamma och co är i stan så jag är ensam hemma.. Hum, en promenad kanske? Vore ju bra att passa på nu då det är uppehåll på regnet. Japp, en promenad blir det men först ska jag se om jag kan hitta nåt roligt fotoredigeringsprogram. Dock inte photoshop då jag känner att jag inte riktigt har tid eller lust att lära mig det nu..

So long.


Vem lurade mig?

Fredag kväll..
Jobbade först till kvart över sex, åkte hem och svidade om till något lite mer diskret än systemets utomordentligt snygga outfit och åkte sedan upp till Björn där han och Elle var. Lite häng med dom innan jag tröttnade på deras förfestande och åkte hem. Här hemma hade mamma och Bengt dukat upp med ost, kex oxh hemmagjord skagenröra - bara att äta då :)

Älghälga nu i helgen.
Förr om åren var det en riktig höjdpunkt, riktigt skoj var det!
Dagen spenderade man utomhus med att prata med folk, kika i alla stånd, titta på småstjärnorna, kasta älgskånk etc etc. Och sen på kvällen var utgång givet och man brukade även då a l l t i d ha skoj!

Nu, nåt år senare.
Marknaden är under all kritik. Det bästa de hade att erbjuda i år var 'blommgubben' som hade riktigt fina växter. (Jag köpte tre). Men annars vet jag inte. Tyckte det stod att det skulle vara 50-60 knallar? Undrar just var dom höll hus jag. Dock, trots det lite klena utbudet, var det faktiskt riktigt mycket folk i farten vilket ju är skoj! Visar ju att folk faktiskt uppskattar att det händer nåt!

De flesta i min generation är mest troligt på Draupner och förlustar sig nu men inte jag. Dett på grund av två saker; 1. Min nykterhet som jag lovat mig själv. 2. Jag ska upp och jobba i morgon - vem lurade i mig att tacka ja till jobb på systemet i stan i morgon!? Är huvudet dumt får kroppen lida, dock blir det lite roligare den 26:e nästa månad. I morgon funderar jag dock på att gå ut en liten sväng..kanske.. Patriks combo spelar vilket ju alltid är roligt att se, då kan man till och med gå ut nykter och nästan vara säker på att ändå ha roligt! :) Jaja, vi får se hur det blir med den saken i morgon.

Nu ska jag ta och knata en trappa upp och lägga mig. Känner mig helt slut i kroppen. Efter 5 dagars ledighet är den inte van vid att arbeta :p

Förresten, lika bra att ni säger grattis nu - det är nämligen jag som kommer att kamma hem friggeboden i morgon, be so sure! ;)

Men SERIÖST!

Finns det nåt jag avskyr ungefär lika mycket som pedofiler, spindlar, otrohet, misshandel, orättvisor med mera med mera så är det min dator!

Inte EN ENDA DAG sedan jag köpte fanskapet har jag kännt mig nöjd!
Eller jo, kanske första dagen men den lyckan tog ju katterna bort genom att spilla ut en tillbringare vatten över den.. Efter den reparationen har den ta mig fan bara krånglat. Skärmen mestadels. Går inte att vinkla den hur man vill utan att den blir grå, då man ska starta den måste man ibland hålla på en 10 gånger för att det ska bli någon bild på skärmen sen nu ikväll har den börjat med en ny sak; den stänger av sig själv!
Halleluja!

Nästa gång jag är i stan och känner att sinnesstämmningen är den rätta är det banne mig jag som knatar in på Alina och ställer frågan; 'VA FAAN!?' Emmas är likadan, i alla fall det där med skärmen. Och till saken hör att det är exakt likadana datorer.. Hum.

Måttligt avis man blev idag då Bengt kom hem med mamma och hans nya.. Vill också.. Tur man är så tät, tur det a l d r i g är pengarna det sitter i. Usch!
Nåja, en chans till ska elendet få innan jag kastar ut den, ger den till bättre behövande eller liknande för det här står jag inte ut med!

Ursäkta min negativitet, men ibland alltså..
Tror minsann jag får gå dubbelt så långt som jag tänkt i morgon om jag ska lyckas bli av med all denna aggrition!
Godnatt.

Regn och rusk.

Idag har jag gjort två saker jag inte gjort på länge;

1. Åkte till Handsjön och hälsade på underbara älskade Tea och Felicia som kom hem igår. Så otroligt härligt att bara se dom. Man förstår inte hur mycket man saknar/saknat någon förrän man får träffa dom igen.. Skönt att ha dom hemma i alla fall!

2. Dricka vin.. Har inte gjort det på sjukt länge som det känns. Förvisso är 'sjukt länge' ett relativt begrepp. Men för att vara mig är det länge sen i alla fall. Blev så sugen nu ikväll så jag tog med mig en flaska, som jag haft sen gud vet när, hit upp på rummet. Sitter nu och njuter av det och ska försöka skriva nåt vettigt innan det är dags att sova.

Irriterande sak då!
Jag vet att man inom vården får lön den 27:e men brydde mig inte så mycket i det eftersom jag denna månad även kommer att få från bolaget.. Och på bolaget får dom ju såklart den 25:e då dom går under handels, ellerhur!? Nähejnej! Den 26:e var det visst löning där. För att citera chefen; 'En dag till får du äta bär och svamp från skogens skafferi' - verkar fan inte bättre alltså! Huvva!

Har laddat ner en sjujäkla massa låtar från O.C. Tänkte nu lägga in alla dessa låtar i en skön playlist, ta mitt vinglas och fundera ut något bra för morgondagen som delvis kommer att innehålla umgänge med T och F :)

Sleep tight.

En sorgens dag..

Vet inte riktigt hur jag ska kunna fortsätta att titta på O.C.
Inte nu då Marissa är död, Ryan har blivit helt Rabiat, Summer naturälskare etc etc.
Framförallt det här med Marissa tynger mig.. Inte för att hon var någon favorit i serien men hon hör ju ändå till - hon SKA liksom vara med!

Blir spännande att se hur livet ter sig för de andra nu.

Haha, har jag sagt att jag är helt fast i den där seiren eller?

Natten som var gick rätt smärtfritt förbi, sitter nu och samlar nya krafter för att orka med den 4:e och sista innan den efterlängtade ledigheten. Tack och lov ska jag vara ute ikväll. Tre nätter inne gör en lite lätt labil :p

Baksmälla delux!

Har funderat lite över vad det egentligen är som orsakar en rejäl baksmälla..
Egentligen kan det inte vara alkoholen (?) då jag de gånger jag jobbat natt och sedan dag känt samma känsla som jag brukar göra en 'dagen efter'. En liten gissning då är att det kanske är sömnbristen som orsakar detta?

Bla bla, vad vet jag.
Två saker jag säkert vet är att jag;
1. Känner mig bakis.
2. VET att jag inte druckit.

Fick en förfrågan igår om jag kunde jobba dag idag.. Mjaaao, till tolv kan jag väl offra mig. Sagt och gjort. Gick riktigt bra och vid 10 var alla uppe :) Så länge inte jag går och lägger mig efter att ha jobbat natt kan jag hålla igång i ganska många timmar till. Så funkar jag. Dessutom var natten som var sjukligt lugn så jag hade kvar lite energi till nu i morse :)

Mamsen, Bengt och de tre vilddjuren packade väskan och drog till Tossåsen. Gött å va lite själv fast vad spelar det egentligen för roll då jag ändå mest bara kommer att jobba och sova.


Nä, nu ska jag hoppa in i duchen och sedan gå och lägga mig en sväng igen innan det är dags att bege sig bortåt Åsarna.

Raukes.

It's gonna be a long long night..

Känns som att det kan komma att bli en lång natt i natt..
Vet inte riktigt vad jag tycker om det, jobbigt är min spontana reaktion.
Meeen, bara att härda ut.

Nästa vecka, ni vet då jag har en massa lediga dagar att se fram emot, funderar jag faktiskt på att åka upp till Tossåsen. Gäller att passa på nu då det fortfarande är lite sommar kvar och man kan vara ute på ett annat sätt än under vintern. Sen finns det nog dessutom inget som slår fjällen då sommar går mot höst - underbart! Ska leta fram nåt bra tv-spel (typ Zelda eller liknande så man blir sittande i flera dagar), tanka ner en massa filmer, handla med mig en massa mat, be till vädergudarna om fina höstdagar och sedan bara njuta! Livet på en pinne hette det visst! :)

..dock, innan vi är där uppe i fjällen så har jag 35,5 timmars nattarbete kvar att utföra, jippi.

Mylta.

Jag och Ellinor som så stort skulle iväg och plocka mylta idag..
Orsaker till att det inte blev så;

1. Ellinor var tvungen att jobba.
2. Jag kan inte det här med att lägga mig i tid om kvällarna.

Får ta nya tag en annan dag istället, i morgon exempelvis? :)
Får se när jag vaknar till liv i morgon, jobbar ju natt inatt.

I övrigt bjöd gårdagen på en trevlig hojtur med grabbarna grus och Elle. Kaffe och en massa kel med sjukligt go hundvalp hos Björn samt x antal timmar i Pelles soffa tittandes då han med Ps3 lekte cowboy :)

Tanken var att det skulle bli promenad idag MEN då min röv fick ordentligt med stryk i måndags på promenaden bestämde jag mig för att hoppa det. Känner mig ungefär 50 år äldre och stel som en pinne. Stretcha kanske?


Ligger nu och ska ta mig en powernap så jag orkar med natten i Åsarna. Känns lite smådrygt att veta att jag kliver på ikväll och av på söndag morgon.. Men men, det blir timmar och i och med det pengar :) Sen ska jag kanske inte klaga heller då jag är ledig sen söndag-torsag :D

Nap nu, dusch sen.
Adjö.

Skönt.

Hur jobbigt, trist och lessamt det än känns så går det fan inte att komma ifrån att känslan som infinner sig då man gjort något ansträngande är bland det skönaste man kan känna!
Norling made it all the way to Hoverberg OCH tillbaka - 14 kilometer kaaatjing! :)

..dock är det mer än en skön känsla som nu infunnit sig.
En känsla av att skitit ner sig finns också (inte för att jag kan påminna mig om att gjort det man jag kan tänka mig hur det känns) då jag är sjukt stel i benen. Men som dom säger; vill man va fin får man lida pin! :)

Nu är det jag som ställer mig i duchen och där tänker jag banne mig stå ett bra tag, så de så!


Annars kan jag, för er nyfikna, tala om att jag är l e d i g i morgon så vill nån hitta på nåt är det bara att höra av sig!

Keep on walking.

Nu har jag legat och verkligen försökt komma på något vettigare att göra än att sticka ut och röra på mig.. Mina försök har totalt misslyckats och jag erkänner mig nu besegrad och ska, såfort jag färdigställt detta inlägg, dra på mig de tightare plaggen och bege mig ut. Allt talar dock för att det ska bli en bra tur; fulladdad i-pod, underbart väder - behövs det mer?

So long.

Wrooooom!

ÄNTLIGEN har jag fått åkt hoj!
Som jag har längtat efter detta, heeeela sommaren..
Faktiskt två dagar i rad nu, igårkväll fick jag åka från Böle till Rätan med Tobbe och idag har jag och Pelle varit ute. Faan va underbart det är alltså, underbar frihetskänsla! Dock måste jag medge att jag känner mig lite stel där bakpå.. Fast det skyller jag på att jag är ringrostig, några fler gånger och det ska väl gå bra :)

Igår var jag chaufför igen.
Damn Norling, andra helgen i rad nu!
Skjutsade upp lite Rätans/Böle folk till Vemdalen och countryn. Länge sen man va där uppe alltså.. Förutom att det var riktigt skoj att träffa en massa folk man inte sett på väldigt länge så var det väl sådär. Känner mig seriöst socialt missanpassad på sånna där ställen då jag är nykter. Men men, det blir ju inte bättre än man gör det till. Chaufförsbiten lär liksom hojåkningen gå bättre ju mer man gör det :p

Ikväll är ett biobesök inplanerat så jag tänkte kika på på biostadens hemsida och kika på utbudet.. Pelle föreslog nån action rulle men vet inte riktigt om det är nåt för mig.. Ska va för Dolph Lundgren då! Tänkte kika på trailern så får vi se sen, annars går väl fortfarande Eclipse va!? :p (Misstänker dock att det förslaget kommer att röstas ner..)

Biostaden.se nu OC sen.
(Shiiiit, jag är beroende).

...

Förresten..

..mitt liv fungerar bara inte utan dig!



Dags att sova.

Om jag överhuvudtaget ska fundera på att orka ta mig upp i morgon då klockan ringer är det nog bäst om jag beger mig till sängen nu.. Usch vad jag avskyr att gå upp på morgonen, framförallt då man blir väckt av en irriterande ringsignal :/ Nåja, en dag till sen är jag i alla fall ledig EN dag! :)

Kikat på en herrans massa avsnitt av OC nu ikväll.
Damn, i'm in love!
Tänkte skriva ett inlägg om serien då jag lagt märke till en del saker som jag gärna skulle vilja dela med mig av.. MEN då klockan är efter läggdags tror jag bestämt att vi tar det en annan dag.

På måndag (eventuellt söndag) är det fröken Norling som tar tag i träningen igen. Ska dock inte hetsa och puscha mig själv till några löpturer eller liknande. Nej nej, promenader får det blir. Dels för att jag fysiskt inte skulle fixa mer som det är just nu och dels för att det känns skönast. Årstiden vi nu går till mötes, hösten alltså, måste verkligen njutas av och det gör man väl ändå bäst genom en låååååång powerwalk!? :)

Sleep tight.

Fröken bekväm.

Efter att ha spenderat 10 timmar på System Bolaget i 'Mittpunkten' idag kan jag utan att ljuga säga att jag nu är rätt mör i kroppen. Inte alls samma som hemma i Svenstavik. Förutom att sortimentet är typ 10 gåmger större här så är det ett helt annat tempo och en aningens mer kunder. Dock har det varit roligt, att sitta i kassan i alla fall. Det kan jag, där känner jag mig säker. Ute på golvet känner jag mig rent ut sagt rädd, har absolut noll koll på var saker och ting har sin plats och har dessutom ingen större koll på vad som egentligen ingår i deras sortiment - det enda jag vet är att det är större än i Svensta..

Sitter nu hemma hos Sophie (dock är hon i huvudstaden på jobb..) på Stuguvägen med världens huvudvärk! Shiiit, ska aldrig den här skiten ge med sig!? Har haft ont i huvudet nästan konstant sen i fredags, jippi. Bara för huvudvärken (och en smula lathet) har jag beställt pizza från Daffys - h e m k ö r n i n g ! Haha, liiiite overkill kanske då Daffys ligger typ gärsgårds meeeen tycker ta mig tusan jag är värd det!

:) Nu har pizzan kommit så nu skiter jag i det här för en stund och ägnar mig åt viktigare saker istället, typ OC och mat!

Skärp mig!

Eftersom jag själv inte lyckas bli bättre på att uppdatera kanske nån av er läsare kan ge mig en spark där bak emellanåt så det händer nåt? Ni skulle kunna skärpa mig!?

Förutom en massa jobb har jag sedan sist;

- Varit och sett Tomas Ledin entra scenen tillsammans med The Relatives i Rätan.
- Varit en sväng upp till Tossåsen.
- Lekt lite med Ellinor och Björn.
- Varit till Sundsvall och sett Roxette.

Tjaa, det är väl typ det!
Roxette var i alla fall g r y m t !
En barndomsdröm som gick i uppfyllelse, sen att jag stod näst längst fram gjorde inte saken direkt sämre!

Annars då..
Har kommit på att jag ska byta livsstil.
Mindre dricka (mindre mängder, mycket mindre), mera träna, mera 'vuxenpoängsgivande' saker helt enkelt. Fick liksom en käftsmäll för nån vecka sen och började då fundera på livet och hur jag lever det. Inte så som jag vill så därför ska det nu bli ändring! Till och med att jag gått och 'dragit på mig' en häst :) Min gamla trotjänare Lemon och jag ska nu återuppta kontakten, längtar offantligt! Har till och med redan kollat ut ett nytt snyggt vintertäcke till damen.

Nu ska jag fli lite här på flickrummet och sedan ta mig en välbehövlig dusch.
Just precis.

So long folks.

RSS 2.0