Glad midsommar!

Visst känns det som att halv sommarn har gått då man kommit till midsommar?
Det ör lite som att fylla 50, man har kommit halvvägs genom livet (trots att det är sällsynt att människor lever tills dom blir hundra år..)

Sommarn i alla fall.
Har halva sommarn redan gått?
Och i så fall, vad har det varit för sommar?

Näää, det är fortfarande vår - vi har hela sommarn kvar att vänta! :)


Min midsommarafton ska jag spendera i Vigge tillsammans med Ullis och co. Ska bli riktigt skoj faktiskt :) Hade ju som plan att plocka en massa massa prästkragar att göra en krans av men jag vette huen om jag orkar med nåt sånt, dessutom vet jag inte riktigt vart det finns så många prästkragar..?

Man har ju en liten bild framför sig om hur man vill att en midsommar ska vara; strålande sol, en somrig klänning, iskall öl, god mat och en midsommarkrans. Man glömmer som lätt bort att det oftast är grått och regningt just den här dagen på året - som idag alltså.
Men va fan, jag ska va somrig ändå, så de så!

Återkommer senare med bilder :)
Så tills dess - GLAD MIDSOMMAR PÅ ER! :D

Lägenheten!

Har länge tänkt lägga ut bilder på det här stället jag kallar 'hem', lägenheten alltså. Min lilla etta på Granvägen närmare bestämt. Hur som haver, då det varit snyggt och städat har det helt enkelt glömts bort och de gånger jag kommit på det har det sett ut som att ett orkan dragit fram..

Men nu lell är det relativt städat så nu ska ni få se :)




Hallen, för liten enligt mig och rymmer inte ens en tiondel av mina skor..



Vardagsrummet



Andra delen av vardagsrummet



Toaletten



Köket



Andra delen av köket



Och slutligen har vi 'sovrummet' eller kanske snarare sovalkoven :)


Men tror ni jag blev sjukt kär då jag fick...

img_2232 (MMS)

Men tror ni jag blev sjukt kär då jag fick se dessa små sötnosar idag då?! Så sjukt söta och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville ha en (läs alla!)


Ska se om det går bättre att blogga från l...

Ska se om det går bättre att blogga från lurn nu, sist tog de ju flera dagar innan inläggen publicerades.. Är på bolaget idag och har för tillfället rast. Rätt bra tryck på kundfronten men vi hoppas på ännu mer i morgon - kanske kanske ett nytt kundrekord? :) Midsommar är snart här och jag står och väger på vad jag ska hitta på.. This or that, ma få si vare bli! I övrigt så är jag sugen på att dra ner på Metallica den 3:e - nån fler som känner samma sug? Biljetter kan jag eventuellt ordna. Annars då? En tripp med Sophie till Jönköping är inplanerad i början av juli, så skoj att träffa våra Thailandsvänner igen! Näää..nu är rasten slut, dags att kränga lite mera sprit! Skepp å hoj!


Cachar!

Idag har vi haft en riktig mysdag! :)

Startade dagen med frukost nere på Klövervägen. Sakrade ihop oss och åkte till Båthamn för lite glass innan vi styrde kosan upp mot Hoverbergstoppen för att därefter leta oss ner till grottan. Riktigt mäktigt var det faktiskt måste jag säga, coolt att det liksom kan bli sådär av sig självt!

Efter grottbesöket bar det av hemåt igen där det blev middag och tv-spelande. En tur på Dollar och sedan fika uppe hos momma och moffa där vi utforskade appen 'iswap faces', haha fy fanken va skoj man kan få till det! :p Då vi druckit upp kaffet och tackat för oss drog jag, Emma och Sofie ut på geocaching sökande. Första stopp blev Åsarna forsen tätt följt av Skicenter, det gamla loket i Svenstavik och busstationen i Svensta - 3 cachar hittade! :) Det är nästan lite beroendeframkallande det där och skoj som bara den!

Sitter nu hemma i soffan och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller kanske möjligen fika lite och kika på nåt avsnitt av Navy eller kanske Solsidan..

..jo, nån hårdbrömacka får det allt bli och lite Solsidan innan det är dags att säga godnatt :)

Till er säger jag dock godnatt nu då jag misstänker att jag inte kommer att skriva nåt mer idag, så; godnatt! :)

Till ända..

Så var det söndag igen, eller om man ska vara riktigt petig så är det väl måndag..
Jisses va fort helgerna går alltså - helt sjukt!

I fredags blev det i alla fall en cykeltur, till Hoverbergstoppen och tillbaka (2,2 mil sammanlagt). Skulle ljuga om jag sa att jag inte höll på att dö på vägen upp. Huga ligen vilka backar, dock sjukt nöjd över att jag klarade det även om jag inte pallade med att cykla precis hela vägen.. Det enda jag såg framför mig då jag var på väg upp var att jag skulle klättra upp i tornet och lägga mig där och vila. Mjodå, klättrade upp i tornet men såklart började det blåsa och regna då så det var bara att klättra ner igen och sätta sig under tak för att vänta ut elendet. Kan även tillägga att jag inte va så vidare värst gaver på tillbakavägen.

Igår var det först jobb på bolaget sen kärt återseende av finaste syster tätt följt av ännu ett kärt återseende då Sophie kom :) Ställde oss inför kvällen och blev sedan hämtade av Erik och körda hem till honom där vi sedan grillade och myste innan vi åkte vidare till Månsåsen och rockaftonen som var där. Seriöst - helt värdelöst. Hade säkert tyckt att det varit roligare om jag varit ett större fan av rockabilly.. ehrm. Halv två var vi i alla fall åter i Svenstavik och somnade nog ganska på en gång vi kommit innanför dörren.

Dagen började med lite bakfylla men räddades dock av en välförtjänt pizza på Jemten. Vi styrde kosan mot Hoverberg och blev då introducerade av Sophie i geocachingens värld - coot! Skulle gärna förklara för er närmare men då det är lite knepigt att förstå sig på (och än svårare att förklara) tycker jag istället att ni ska gå in här och läsa om det. Jag skaffade mig ett konto idag och ska börja redan i morgon! :)

Efter Hoverbergsbesöket for jag, Emma, mamma, momma och Marcus till Sveg där vi mötte upp moster med familj för att ta med oss kusin Sofie hem :) I morgon har vi planerat in en tripp till Hoverbergsgrottan, ska bli spännande då jag aldrig varit där, i alla fall inte så jag minns det..



Emma och Sophie på toppen :)



Alltså, varför skulle man vilja flytta härifrån!?
Så underbart vacker!


Att återförenas..

Nu ikväll tog jag mig i kragen och for och hämtade igen min cykel som stått i Åsarna under en längre tid..
Trots att jag känner mig helt slut i kroppen efter dagens arbetspass på bolaget känner jag ändå att jag har mer energi att göra av med innan jag kan sluta mina blå.

Alltså, av att va på bolaget blir man mest trött i huvudet något som man lätt kan blanda ihop med att vara trött i kroppen. Man ska va konstant trevlig, finnas där för att hjälpa kunderna, hålla reda på en massa siffror samt samtidigt se till att butiken är snygg och så välfylld den bara kan va - det tar på en vill jag lova.

Well, cykling it is!
Hade tänkt ta mig en tur till Berg och, i den mån jag orkar, cykla runt berget..
Får se hur det går. Sist jag skulle göra det vände jag vid Segers :/


..förresten det!
Så fort man bestämt sig för att göra något nyttigt för kroppen är det ta mig fan alltid nåt som ska jävlas. Just nu är det både telefon och ipod som är utan ström så jag måste vänta så telefonen får laddas lite (skulle aldrig bege mig ut på en motionstur utan musik, aldrig!)

Kanske den laddat klart nu - vi får hoppas!
So long!


Från då och nu..

Tog och tömde iphonen nyss och insåg att jag ju faktiskt har en del bilder som jag kan dela med mig av :)




I påskas var vi tre återförenade för en massa tok och mys <3
(Här i startgroparna att ta oss ner för supersvängen på Katrina - på röven!)



Det har varit revy i Rätan, här är delar av revygänger innan föreställningen började.



Det har varit forum ;)



De inte alltför många solstrålarna har tagits hand om.



Jag har hjälpt Kajsa att ställa sig inför balen :)

 

Jag har quizzat på Cook och fått i mig tillräckligt på Larrys.

     

Varit i Uppsala där det blev ett besök på Grönan :)

 

Vågat mig upp i det här tornet och sett den här utsikten! :)



Tog och besökte golfkrogen då det var öppning och åt enormt god grillbuffé :)



William och Marcus överraskade med tårta på säng då det var morsdag med orden 'Grattis på morsdag Ida'
Mina små hjärtan! <3



Har eventuellt tagit mig vatten över huvudet genom att bli Tupperware återförsäljare..

                     

Det har varit examensfest för Emma-Lina, en mycket lyckad kväll från början till slut (borsett från att morbror dagen efter var tvungen att åka in på akuten och få benet gipsat..)



Hästarna har fått kommit ut på bete :)



Jag har hittat en äcklig gädda vid 'statoilbryggan' i Svensta.. :/

     

Peter bjöd oss på kontoret på lunch i båthamn och plockade upp oss i sin båt :)

   

Mamma har haft Tupperware party med 'sushi tema', trevligt och gott! :)

       

Jag har hjälpt Håkan att laga gipset med glasfiberspackel och därefter fick jag och Troja hjälpas åt att pimpa upp gipset en smula ;)

 

Mikado bjöd mig och resten på Svenstaviks och Kyrkgatans bolag på oerhört god mat, blir lätt en repris där!



I söndags var det födelsedagskalas i Brånan då Emma-Lina fyllde år :)

   

Slutligen har det slitits en del på bolaget där det i tisdags gick lite ont för min lilla Gerd, men go som hon är så tappar hon inte gnistan för det :)

Det var allt, lär kanske komma mer inom kort!


Middagsgäster.

Idag på jobbet blev jag akut sugen på sill - sommarmat närmare bestämt.
Men hur kul är det att äta själv då?

Inte alls skulle jag vilja påstå.

Tog då fram den goda dottern inom mig och ringde mamma och bjöd in henne och resten av klanen på middag :) Riktigt mys har vi haft med god mat (om jag får säga det själv) och god efterrätt i form av ananaspaj, jag kan bara jag vill!

Nu är det bara två middagsbjudningar kvar innan jag gjort mig lite kvitt från allt jag blivit bjuden på.
Pappa och Ulla såklart samt Håkan, Emma-Lina och Micke :)


Wille och Mackan rockar loss med Band Hero innan maten ;)


'Varmrätten' - mums!



Efterrätten.

Tack fina familjen för en trevlig kväll! <3


Morgonmys.

Vaknade i bra tid nu på morgonen, halv åtta och jag som inte börjar jobba förrän halv tio :)

Egentligen skulle jag väl ha begett mig ut på en promenad då jag ändå var vaken men jag hade absolut ingen lust till något sånt.. Låg istället kvar och drog mig en stund och gick sedan upp och ställde i ordning go frukost; rött te, en tallrik kesella med mosad banan blandat med lin och solrosfrön samt två hårdbrömackor med ost och gurka - detta avnjöts till första avsnittet av Solsidan säsong 2.

Nöjd jag blev igår förresten då jag såg att säsong 2 fanns att tanka ner, missade ju de flesta avsnitten nu sist då det gick så jag har mycket nöje att se fram emot!

Nu ska jag slänga mig i duschen innan det bär iväg på bolaget.

Ha en bra dag!

Nöjd.

Hade jag idag börjat dagen med en lång promenad eller liknande hade jag nu kunnat kännt mig nöjd till 100%.. Dock gjorde jag inte det, ingen promenad varken i morse eller senare men jag känner mig ändå rätt nöjd med den här dagen.

Först jobbade jag mellan 08-14
Hem till Svenstavik för lite byte av kläder och sedan vidare till stan med Ellinor för att fylla upp matförrådet på Maxi. Avslutade stadsbesöket med att även tanka upp bilen..

..just den där sistnämnda saken är väl inget jag är direkt nöjd med, usch!
Oftast då jag tankar brukar jag bara tanka för 250-300 kr. Varför vet jag inte men kanske det känns som att det blir billigare då, fast jag vet att så inte är fallet. Hur som helst - dyrt är det och bland det tråkigaste man kan göra!


Hemma på Granvägen igen ställde jag mig och kockade middag, det tråkigaste jag lagat på länge, spagetti och korv. Tråkigt men dock rätt gott sådär emellanåt :) Mätt och belåten totaldäckade jag på soffan till ett avsnitt av Navy och vaknade inte förrän klockan var kvart över tio - tjoho, undrar just hur lätt det kommer bli att somna ikväll..

Nä huvva, nu e klockan över elva och jag misstänker att den lär bli ännu mer innan jag sluter mina blå..
Natti!

Bara för att man är så jäkla dum!

Förbannad jag blir!

Hur länge som helst nu har jag velat haft ett par 'Hunter' stövlar men varit för snål för att köpa ett par. Så om det var förra veckan eller nåt så va jag inne och kikade runt på Zoovillage och såg att de sålde just 'Hunter' stövlar till HALVA PRISET (!!)


Hur grymt som helst..






..om man hade köpt ett par!
DUMMA DUMMA IDA!


We don't sleep when the sun goes down..

I lördags var jag och resten av folket på butik 2309 (Svenstavik) in till stan och käka på Mikado tillsammans med butiken på Kyrkgatan. Riktigt trevligt och gott var det, en perfekt kväll med lagomt mycket mat, lagomt mycket alkohol och ja, allt var lagomt.

I alla fall, efter att vi ätit upp och gjort rätt för oss där på Mikado hängde jag, Gerd, Kerstin och mamma (moderskapet var kvällen till ära chaufför och fick också följa med och äta) med Mika hem till honom för en god drink och lite mera surr. Musiken som då spelades i bakgrunden kom från en av mina Spotify listor vid namn 'P3 skit' - herregud! Att musik verkligen kan slänga en tillbaka till ett speciellt ögonblick på bara nån millisekund. Helt plötsligt var jag tillbaka i Göteborg med alla mina underbara..

Det är på både gott och ont sånt där..
Vissa saker vill man ju verkligen komma ihåg bara för att det var så sjukt skoj just då. Andra saker kan ha varit roliga just då men man blir ledsen då man påminns om dem igen - hänger ni med?


Jaja, ett konstaterande kan jag i alla fall göra - musik är som syre, man måste ha det för att kunna leva och funka!

Lilla gumman är glad över att vara ute på ...

img_6308 (MMS)

Lilla gumman är glad över att vara ute på bete i det fina vädret :) Själv är jag på väg till Sveg för lite fotboll - heja heja YIK! :)


Alltså jag blir så fruktansvärt besviken p...

img_7703 (MMS)

Alltså jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv! Idag kom jag äntligen iväg till stan, okej en röd dag men Mittpunkten var ju iaf öppet och där brukar man ju kunna hitta lite..trodde jag ja! Ha, det enda jag fick med mig hem var den här klockan (som jag förvisso är väldigt nöjd med!) men utöver det - nada! Inte en endaste liten tråd, skämmes! Så i morgon får vi se ifall jag, tidsoptimist som jag är, susar in till stan efter jobbet klockan två. Vore väl inga konstigheter om det inte vore för att Emma-Linas examensfest börjar klockan sex.. Hum.. Jaja, den som lever får se! Nu ska jag iaf åka hem en sväng och svida om till nåt lite somrigare och sedan åka till Brånan för att hjälpa E-L (läs dricka vin!) :)


To late..

..AGAIN!

Kan inte fatta att det ska va så förbannat svårt att komma i säng, i synnerhet då man dagen efter ska upp tidigt. Som i morgon till exempel, börjar jobba klockan fem och jag sover inte än..inte okej!

Dock har jag haft en riktigt trevlig kväll så det får väl vara värt det den här gången då!
Först kaffe, mys och surr hos Ronny och Maria och sen tårta och kaffe med Emma Lina, en riktigt bra onsdag kväll! Hade det inte varit för att jag ska upp i ottan i möra hade jag lätt sörplat i mig lite vin nu, bara för att liksom sätta lite extra plus på den här dagen men det får vi ta i morgon istället :)

Nu blire sova!
Är ni uppe där i kvart över fyra snåret i morgon bitti får ni gärna ringa och väcka mig, litar inte helt ut på mig själv då det kommer till tidiga mornar..ehrm.


Godnatt!

Det här med att vara kreativ..

Alltså jag hatar att städa!
Inte just på grund av själva städningen utan för att jag undertiden som jag städar kommer på en massa saker jag skulle haft till mitt hem för att få det precis som jag vill..och som ni kanske vet, då jag vill nåt vill jag det NU - inte sen.

Nu till exempel skulle jag vilja ha:

- Ett mindre bord och två stolar att ha ute på bron
- Mina blommor
- Två kedjor att hänga upp två ljuslyktor i
- Ett väggfäste till tv'n
- En fotoskrivare så jag kan skriva ut lite bilder att sätta in i alla miljoner ramar jag har
- Fler 'inneblommor'

Med mera med mera..
Tänk om man liksom bara kunde knäppa med fingrarna så hade man sakerna här, hade ju varit klockers det!
Nu då det inte går får jag väl nöja mig med att kika runt på nätet efter de saker jag vill ha och sedan, vid tillfälle, inhandla dem. Trist.

På Granvägen.

Så var man hemma igen då.
Blev först jobb fram till två, hem för att svida om till nåt somrigare/finare/bekvämare än bolagets uniform, hämta Wille på skolan och sedan upp till momma på fika där resten av familjen väntade :)

Tog en sväng på Dollar där jag köpte fin kruka att ha ute på bron, vattenkanna och en söt blomdekoration. Avslutade vår lilla tur med Byggvaruhuset där jag inhandlade en blomlåda. Nu väntar jag bara på blommorna men dom lovade momma att hon skulle plantera i morgon - go momma! :)


Gick just igenom min Tupperware startväska samt läste igenom lite broschyrer. Nu jäklar känner jag mig taggad så nu får ni ringa och boka in mig!!

TUPPERWARE!

Som jag skrev i gårdagens inlägg har jag tagit på mig att bli återförsäljare av Tupperware så nu, kära läsare, undrar jag om kanske nån av er där ute är sugen på att ha nån visning!?

Det behöver ju inte va det här traditionella 'bjuda hem folk, fika och kolla på olika plastprodukter'. Nej för tusan (!) gör nåt roligt av det; bjud hem tjejkompisarna, eller för all del killkompisarna, och använd ert Tupperwareparty som en ursäkt att bjuda hem kompisarna och dricka vin, äta middag eller vad tusan som helst. Det behöver ju som sagt inte vara det här gamla traditionella :)

Nu när sommaren är i intågande (läs borde vara i intågande..) kankse nån vill kombinera sin visning med en grillning eller liknande?!

Kom igen nu och boka in mig;
070-3673690 :) 

Ma raukes!


Morrn morrn!

God morgon allesammans!

Sitter och kikar runt lite på nätet nu innan jag ska ställa mig i ordning för jobbet. Åh va skönt de ska bli me kortdag idag, känns som att det behövs..

Äsch, hade uppenbarlligen inget viktigare att komma med så jag tror jag säger tack och hej och på återseende för den här gången!

RSS 2.0