Som en babystjärt!

Blev grillat till middag idag, en jäkla portion :) Mums filli!

Efter maten bestämde vi oss för att en pedikyr minsann vore på sin plats och när vi ändå var där fick det bli en fotskrubb på samma gång (Ullis lyxade även på med fotmassage) - så nu är våra fötter lena och fina, som en babystjärt :)

Skypade just med Pär, han gör en alltid på bra humör. I och för sig va jag redan på gott humör men han kryddar på det ännu lite till :) Tack för det goa du :)

Nä, nu blir det sängen så man tar sig upp i bra tid i morgon,
Natti natt!


Hittat lösningen!

Ni ska bara veta hur lycklig jag var igår efter att jag duschat håret och inser att det återfått sitt naturliga glans - helt underbart! :)

Har just ätit lite sen lunch. Vi hade planerat att gå till en svensk restaurang och trycka i oss en Skagen baguette men då skagenröran va slut fick de bli mushroom soup och deep fried calamari vilket också funkade.

I alla fall har förkylningen tagit ett än hårdare grepp om mig.. Fy fan! Tack och lov är det bara näsan som rinner vilket man ju kan leva med..

Nä, på återseende.

Förresten, nedan kan ni se hur det såg ut efter min hårduschning igår :p Kanske lite krångligt men dock effektivt!


Shadow.

Tanken jag nyss hade då jag la mig i skuggan var att sova en stund men jag är för rastlös i kroppen så det går ju inte. Lika bra att flytta tillbaka till solen då.

Idag är det ännu en extremt het dag. Alltså det låter säkert som att jag klagar men det gör jag inte, absolut inte! Dock är det sjukt jobbigt med denna värme, man kan liksom inte riktigt slappna av. Tack och lov ligger poolen endast tre meter från min stol :)

Ja just ja, en sak till.
Det här hotellet vi bor på är verkligen kanon, fina rum och fantastiskt go personal (framförallt de ute i poolbaren) men det finns ett minus, ett rätt stort sådant också. VATTNET i duschen! Det är så torrt. Kroppen är väl lugn för den smörjer man ju ändå in efter duschen så den återgår till det normala men håret.. Efter en dusch känns håret extremt torrt och fett. Så som håret känns efter att man råkat överkonsumera 'dust it', allmänt äckligt alltså, så känns det efter en dusch här.. Fick dock lösningen på mitt problem igår, en av killarna vi hängde med igår kväll kom på att vi ju kunde köpa vatten på flaska som vi sedan kunde tvätta håret med - klockren lösning! Så idag ska mitt hår få bli rent och fräsch för första gången sen i fredags :)


Okej men inte bra.

Får tacka de sex personerna som igår kommenterade att de läser min blogg - stor cred till er!

Dock är inte de där sex personerna ens en tiondel så de fattas ett gäng.. Ehrm!

I alla fall.
Stötte på tre svenska killar igår (vilket kändes enormt skönt då det annars mest huserar israeler på det här hotellet..) bestämde med dom att ta en liten night out efter att jag och Ullis ställt oss. Mötte upp killarna nere i hotellbaren för en drink och tog sedan en taxi in mot 'centrum'. Alltså det är lite farligt det här med utekvällar och Thailand måste jag säga. Vi gick på ett ställe som heter 'Legends', härligt ställe med grym musik från back in the days. En till sak till plussidan är att en drink där endast kostar 100 bath (25 svenska alltså). Behöver jag säga att det blev ett gäng!? Tack och lov hade jag med mig förnuftet ut igår och drack vatten mellan drinkarna, 1-0 till mig! :)

Knatade vidare till ett större dansställe som till en början var rätt öde men fylldes snart upp av en massa danssugna turister. Kom hem till hotellet vid 3 då jag och U inser att vi inte ätit nån middag och är sjukligt hungriga och då allt i närheten av hotellet var stängt såg vi ingen annan lösning än att leta upp en ny taxi och åter bege oss in mot city. Jag lovar, en macka från Subway har aldrig tidigare smakat bättre!! :)

Känner ingen bakfylla idag vilket känns enormt skönt! Däremot håller en förkylning på att leta sig fram, absolut INTE okej! Tur jag har med mig lite medikamenter - får trycka i mig det och hoppas på att det vänder.

Ha en bra dag!


Va skoj!

Kikade just statistiken för bloggen och det känns skoj att så många läser den! Känns det ju lite värt att skriva då man vet att det är några som läser :)

Keep up the good work!

MEN en sak, jag skulle gärna vilja veta vilka Ni är som läser..
Jag vet att detta är näst intill lönlöst men jag ber er ändå att skriva en liten kommentar så jag får reda på vilka ni är - okej? :)

Ha de gott!


Fundering.

Har funderat en del kring mitt matintag och uteblivna träning..

När jag kommer hem MÅSTE jag ta tag i det där och få nån form av rutin på det! Här nere bryr jag mig inte ett dyft om vad jag stoppar i mig eller när - är det semester så är det!
Dock misstänker jag att min konstanta hunger/sug/beroende, eller vad det nu är, kommer att följa med mig hem och då vore det ju bra om jag utförde någon form av fysisk aktivitet regelbundet (läs helst varje dag!) annars vet jag en som kommet att skjuta nålen på vågen i höjden! Här nere svettas man ju bort de extra man trycker i sig :p

Japp.
Träning får det bli.
Punkt.

Nu är jag faktiskt sugen på nåt igen..


Time to catch the day!

God morgon kära läsare!
Hoppas ni sovit gott och att ni, liksom mig själv, vaknar med ett strålande humör!

Av vad jag kan se är vädret här på Koh Samui lika som igår, lite molnigt men varmt :) Ska komma ihåg att smörja in mig idag, i alla fall ansiktet. Näbben tar lätt stryk annars..

Näpp, hög tid att gå ner och möta upp Ullis vid poolen :)
Ha en bra dag!


Så var det dags igen.

Sjukt va fort dagarna går här alltså! Tycker inte man hinner mer än gå upp så ska man gå och lägga sig igen.. Och då gör vi inget speciellt på dagarna heller: solar, badar och äter typ.

Värst är dock kvällarna.
Man kommer in efter en heldag i solen, slappar lite på sängen för att sedan hoppa in i duschen. Det tar emot att tvätta håret då jag vet vilken tid det tar att sen torka och fixa det men oftast efter en dag på stranden är det både salt och sand i det så jag ser ingen annan 'utväg'. I alla fall, efter duschen ska man smörja in hela kroppen och sen sminka sig (dock väldigt sparsamt men ändå). Då vi sedan är klara går vi ut och letar upp nåt ställe att äta på. Vanligaste tiden för oss att äta middag på är runt 21 så klockan är ju närmare 22.30-23 innan man är klar med det. Jaa och då, såvida man inte vill fortsätta kvällen ute, går man tillbaka till hotellet.

Ungefär sådär ser en vanlig kväll ut och det jag vill komma fram till är att det känns som att man lägger ner onödigt mycket tid framför spegeln då det bara handlar om nån timma.. Men men, är ju alltid roligare om man känner sig fin och fräsch! :)

Bla bla bla.
Nu ska jag tvätta bort sminket och sedan sova.
Godnatt.


Lovely!

Vilken fantastiskt härlig dag det blev vid stranden!

Knatade ner strax efter att jag skrivit förra inlägget. Letade upp en restaurang där vi intog vår frukost (ost/tomat omelett samt yoghurt med färsk frukt - mums!) och installerade oss sedan i solstolarna.

Har varit perfekt temperatur, lite moln på himlen som emellanåt svalkat och bara sååå härligt! Dock blir man lite lurad när det inte är sådär sjukligt hett som det tex va igår, man tänker inte på att solen tar minst lika mycket en dag som denna.. Det syns däremot på kroppen som fått sig en rejäl duvning färg idag men tack och lov inte röd :p

Funderar på om man skulle tagit sig en dusch nu eller om jag kanske ska sträcka ut på sängen ett tag först. Blir nog sängen :)

På återseende.


God morgon Thailand!

Va skönt det var att idag sova tills jag själv vaknade!

I vanliga fall brukar Ullis, som vaknar ohyggligt tidigt varje morgon, väcka mig. Det gjorde hon i och för sig idag också men bara för att säga att hon skulle gå till poolen. Så bortsett från att jag är lite stel i nacke och rygg känner jag mig riktigt fit for fight nu! :)

Av vad jag kan se från sängen så är det lite molnigt ute idag, dock lär det nog spricka upp lite längre fram på dan.

Blev en lugn gårdag. Först middag och sen lite stros efter gatorna innan jag köpte min efterlängtade 'gott och blandat' påse och vi gick hem. Var tydligen helt slut för jag hann inte läsa många sidor innan jag slocknade.


Nä, kanske ska dra på sig bikinin och gå ut och göra Ullis sällskap :)


Feeling hot hot hot!

Frukost nere på stranden idag. Och precis som förra gången vi var här kryllar det av försäljare som ska sälja allt från glass till bikinis och solglasögon. I vanliga fall försöker jag ignorera dessa genom att bara vända bort blicken men idag lyckades en bikiniförsäljare få ögonkontakt med mig vilket hon tog som att jag självklart ville handla nåt av henne. Och faktiskt, jag slog till på två bikinis. Det är en vara man absolut inte kan ha för mycket av här nere!

Efter frukosten blev det poolhäng sen mest hela dagen. Enormt varmt även idag! Det låter säkert som att jag klagar på värmen, det gör jag absolut inte! MEN man blir lite smått frustrerad när det är stekande sol och inte nånstans där det finns skugga.. Jag blir det i alla fall. Tur att vi bara hade två meter till poolen :) På tal om solen så har den även tagit rejält idag, ryggen fick sig en rejäl omgång såg jag då jag kom in - hääärligt! :)

Har legat och vila lite men ska väl snart ta och hoppa in i duschen och sedan ställa sig i ordning för middagen.
Matfrågan är förätit vårt största och enda problem: 'vad ska vi äta idag?' Ikväll tror jag dock att det blir prawns with garlic and pepper, länge sen de nu känns de som.

På återseende.


Ojojoj.

Igår blev det middag på en svensk restaurang, helt okej för mig då jag faktiskt saknat det svenska köket en del (förvisso åt jag kebab men ändå)

Iaf, till restaurangen kom även två svenskar som vi sett tidigare under dagen då de lunchade på samma ställe som oss. Började surra lite med dom och bestämde sedan att vi skulle följa med dom ut och kika läget 'på stan' en sväng. Sagt och gjort, på deras moppar kryssade vi mellan bilarna och hamnade tillslut borta vid vårt gamla hood där vi bodde förra vändan vi var här.

Eftersom varken jag eller Ullis tidigare varit på strippklubb tyckte killarna att vi helt klart skulle gå till ett sånt ställe. Tja, vad ska man säga, säkert intressant för den som är ute efter något. Jag själv tyckte väl inte att det var så mycket att hurra för. Gick till några fler ställen och slutade tillslut nere vid stranden där det var fest. Tog det dock rätt lugnt och satt mest bara och pratade - en riktigt trevlig kväll och jag är inte alls bakis idag vilket känns enormt skönt :)

Nu blir solen,
so long!


No stress!

Alla som varit i Thailand borde vara bekant med att detta folkslag inte stressar i onödan.
Herregud vilken tid vissa kan ta på sig för att göra en sak, sen är dom ju iofs oftast minst två också när dom ska göra något vilket inte heller skyndar på.

Har installerat oss på Koh Samui nu igen. Hotellet, Samui verti color, va ruskigt fint vilket känns skönt! :) Dumpat lite tvätt och ätit lunch så nu blir det poolhäng resten av dagen (såvida vi får betala nån jäkla gång på den här restaurangen, har bara sagt till 4 gånger..)

So long! :)


Koh Tao.

Irriterad jag blir pa mig sjalv!
Tanker hela tiden att jag ska uppdatera med jamna mellanrum (bade for er och min egen skulle sa jag sen kan ga tillbaka och lasa om allt man gjort) for att slippa romaninlaggen men sa blir det ju inte som ni kan se..

Blev i alla fall bara en natt pa Koh Phagnan vilket var en natt for mycket!
Helvete!
Myror och annat snusk i sangarna, odlor pa vaggarna och bara allmant jatteackligt.
Bokade en bat till Koh Tao det forsta vi gjorde dagen efter mardromsnatten.

Har pa Koh Tao hamnade vi pa ett riktigt mysigt hotell forsta natten men flyttade dock darifran dagen darpa till ett ocksa gemytligt stalle med trevlig personal och nara till stranden.


Ar mest sol och bad som star pa schemat.
Har tagit tre batturer till andra strander (stranden har ar okej men inte sa mycket mer) vilket har varit fantastiskt fina platser med klarblatt vatten!

En liten fylla blev det ocksa har om dagen vilket sedan resulterade i att jag lag helt golvade dagen efter. Spydde och madde allmant daligt, blev inte manga timmar utanfor hotellet for min del den dagen - usch!
Dock maste det berott pa nat annat an alkoholen for Ullis som faktiskt drack mer an mig madde prima (dessutom blir jag sallan bakis sa som sagt, maste varit nat annat)

Just tillbaka kommen efter annu en battur till en riktigt mysig strand!
Dock kunde jag inte riktigt njuta till 100% eftersom det idag maste varit varmerekord sen vi kom hit.
35 grader i skuggan och 30,5 i vattnet ar lite for varmt for min smak faktiskt, men men, vi overlevde ju :)
Vattnet har ar i alla fall fantastiskt klart och du kan se botten pa flerfaldiga meters djup - sjukt frant!
Skulle snorkla igar da vi var pa ett stalle som heter 'Mango bay' dock var det na knas med utrustningen batkillen lanat ut till oss sa de blidde inget av med det..


Ikvall ar det sista natten pa Koh Tao, i alla fall som det ser ut nu.
Vi far ta oss en funderare och se om vi ska stanna kvar nan natt till eller borja rora oss tillbaka mot Koh Samui, den som lever far se :)


Napp, en dusch pa det har sa man far bort allt salt och sand fran kroppen sa kanske man kanner sig som manniska igen.
Pa aterseende!

Första chocken!

Jahaja.
Vaknade i morse och insåg att det under natten regnat. No problems med det, regn på natten då man ändå sov gör inget - blir friskare luft då ju!

Efter frukost blev det lite chill i väntan på taxin som skulle plocka upp oss och köra oss till piren varifrån vi skulle åka vidare till Koh Phangan. När taxin anlänt och vi precis börjat rulla börjar även regndropparna åter fall, rätt många regndroppar blev det. (Tur vi satt under tak på båten)

Väl framme i K P ser vi det som en lyckträff att hotellet vi bokat även har taxibilar väntandes, redo att köra oss gratis. Grett. Men säg den lycka som varar.. Då vi anländer till hotellet och hämtat ut nyckeln blir vi lotsade till vår bungalow (eller ja, de skulle varit en bungalow verkligheten var en helt annan!) då jag klev in där kom tårarna. Vet dock inte om det var för skrattet som kort därefter kom eller om det var skräcken jag kände över att måsta sova i det där skjulet! Fy fan så det såg ut, en gammal plastmatta som släppt klädde golvet, det var förvisso högt i tak men bara på ett äckligt sätt, en enda liten lampa som fick det att kännas som att klockan var natt istället för mitt på dan och sedan duschen.. Den låg en meter nedanför själva rummet (dock med en provisoriskt gjord trappa av nåt tegelliknande material) och hade inga fönster, bara gapande hål..

Vi var rätt eniga om att fort som fan byta! För 300 bath/dag extra lyckades vi byta upp oss något och bor nu i en liten hydda med något väder standard än den förta men fortfarande med en sjukt sunkig toa. Tack och lov för att vi inte är så pryda så vi kan kossa med dörren öppen, annars hade då jag fan inte vågat gå in där..

Bilder på båda dessa boenden kommer inom en snar framtid!

Jaja.
I övrigt är K P lugnt, nästan lite kusligt lugnt. Eller så är det för att vi är på fel ställe. I morgon blir det iaf en heldag med båt - det är vi värda.

Nää, en liten drink så man slappnar av så kanske man kan tvinga in sig själv i duschen sen utan att vara rädd för att dö :p

Hej hej från mig och Ullis :)


Tillbaka.

Tillbaka vid tangenterna.
Tankte shoppa lite ikvall efter middagen men allt stangde tydligen da vi var klara sa det var bara att leta upp ett intetnet cafe och kika vad som hant pa the world wide web istallet :)

Heldag pa stranden idag.
Bade jag och Ullis sov uselt inatt sa vid halv nio var vi pa vag ner mot beachen for frukost.
Vid ett, da hettan var som varst, passade vi pa att ta lite massage - deep thaimassage for min del vilket var riktigt skont! (I och for sig hade hon nastan kunnat fa ta annu lite mer..)

Ikvall ar i alla fall sista natten pa Koh Samu (for now) for i morgon drar vi vidare till Koh Phangan for nya aventyr. Olyckligtvis missade vi bade full och halfmoon party men men, blir nog skoj anda! Vi far val stalla till med vart egna lilla party om de ska va sa :)


Hum,
har nog inte sa mycket mer att fortalja just nu vad jag kommer pa.
Haller vi oss vaken nagra timmar till blir det kanske lite skype med Gerd och pappa ikvall annars far vi ta det nan annan dag, ar ju trots allt 17 dagar kvar tills vi aker hem :)

Ha de gott,
KRAM!

Da ska vi se.

Jag som hade kommit in i ett sa bra flow med bloggningen kom helt av mig efter afterskin..
I och for sig har det varit lite fullt upp de senaste dagarna sa ni far faktiskt sa lov att ursakta mig..

Rullade ner till Sthlm i sondags med en utav Schenkers lastbilar. Gott att aka stort ner :)
Kom fram till hotellet vid midnatt och gick direkt till sangs. Uppstigning halv fem da det blev frukost och sedan flygbuss ut till Arlanda. Lite flyplatshang innan det var dags att stiga ombord pa planet klockan 08.30
Mellanlandade i Kiew.. Hum.. Valdigt liten flyplats med en annu mindre taxfree. Fick dock med oss lite gosaker och fortsatte sedan var resa klockan 14.

Flygresan va val sadar.
Sur personal, ingen alkohol, stolar som satt 'lost' och ungar som skrek om vartannat.
Jaja, lyckades overleva och landade 04.30 i Bangkok.
Lyckades fa igen vart bagage, hitta ratt incheckningsdisk for planet mot Koh Samui och tog oss sedan till ratt gate. Landade pa Samui vid 07.

Efter att vi tagit oss till hotellet och chekat slangde vi av oss kladerna och knatade ner pa stranden dar sedan resten av dagen spenderades. Med tanke pa den langa flygresan vi hade bakom oss somnade vi pa solstolarna och brande oss ratt rejalt (TROTS solskyddsfaktor 30 Sophie..) Body scrub och aloevera massage sen innan det var dags att stalla sig i ordning for middag. Efter middagen motte vi upp Mika och tog nan drink med honom innan vi kande att trottheten tog over.

Gardagen spenderades under ett parasoll med nagra avbrott for bad samt annu en aloemassage, fotscrubb och pedikyr - galler att unna sig da man kan :)
Haha, lyckades aven somna pa stranden och vaknade sedan av att det runt omkring oss duktast upp grillbuffe.. Ehrm, kandes lite pinsamt men men :p

Efter middagen igar blev det nan drink och sedan ner pa stranden dar det var halligang.
Hade tydligen en riktigt rolig kvall som slutade klockan fem i morse :p Fick en liten schock da vi insag att klockan var ett idag nar vi vaknade, men ar det semester sa ar det :)

Ha de gott!

Funderingar..

Sitter just nu på Skalet och inväntar att Rydell & Quick ska äntra scenen. Första gången på många många år som jag faktiskt går på en afterski efter att jag åkt skidor, heja på mig! :)

Jag, pappa och Fhilip tog och åkte upp till Katrina och åkte sedan runt 7 km där, riktigt härligt men de känns lite i benen nu vill jag lova, härligt härligt! :)

Kom att tänka på en sak förut.. Skillnaden mellan årets Thailandsresa och förra årets är att jag i år motför föregående år snusar i år. Förra året hade jag gett mig fan på att sluta och var då snusfri då vi for. Så är det inte i år, storsnusare rektut nu :/ Såå, hur gör då djur - köpa med sig snus för en förmögenhet eller ta tillfället i akt och försöka sluta (men då istället röka som en borstbindare) Fan svårt det här, pest eller kolera för jag vet ju att jag inte har stake nog att va utan nikotinet helt (tyvärr!)
Nä, snart börjar dom spela så de e väl dags att inta position.

So long.


Lite ändringar.

Blir ingen skidtur till fjälls idag. Hade varit skoj men fick just veta att moster och en av kusinerna är uppe och hälsar på så då blir det minsann fika med dom istället :)

Kan i och för sig tänkas att jag hinner ta en tur i längdspåret efteråt innan det är dags för jobb..

Har nyss ätit frukost och jag säger då det, de finns inget ställe där rostade mackor och oboy smakar så gott som det gör här i Rätan, så är det och så har det alltid varit! :)

Nä, ställa sig lite och ta en liten promenad me hunn då kanske.
So long.


Umgänge.

Känns som att jag umgåtts med folk hela dagen lång vilket gillas skarpt.

Först ut var Kristoffer som gjorde mig sällskap i skidspåret. Trots att glidet på mina skidor lös med sin frånvaro lyckades vi ändå avverka cirkus 6 km, vilket jag faktiskt tycker att vi kan vara nöjda med.

Efter skidåkningen satte jag mig i Hyndan och susade bort till anner sia sjön där fröknarna Halvarsson var. Pussar och kramar blev det innan vi begav oss vidare mot Thunellvägen där Erika bjöd på kaffe :) Då Erika var tvungen att gå på jobbet fortsatte vi vårt 'catch up' samtal hemma hos Louise och hennes bjässe till hund. Avrundade nån timma senare och åkte hem för att äta middag med pappa. Lagom till efterrätt och kaffe kom systrarna H igen och gjorde oss sällskap. Hängde sedan med dom hem där kvällen fortsatte med mera surr och mys :)

Vet att jag kommer att domna gott inatt när jag idag både hunnit träna och myst med mina fina flickor <3

I morgon hade jag tänkt åkt upp till Storhogna (eventuellt Skalet) innan jobbet för att avverka ytterligare nån km i skidspåret, håller tummarna för att det är lika fint väder i morgon som det varit idag - da vore ju som fint de!

Näpp, göra sig redo för natten och sedan läsa lite.
Natti natt.


Idag känns det..

..att det blivit en del träning den senaste tiden.
Ömmar i hela kroppen på ett sådär härligt sätt, 'skönont' ni vet :)
Att jag dock har någon form av sträckning i vänsterarmen är mindre skönt, hoppas det snart gåt till sig.

Ska alldeles strax pallra mig upp ur sängen, packa ihop lite saker och sätta mig i bilen och köra till Rätan. Mina fina flickor Tea och Felicia anlände inatt så jag måste dit och pussa lite på dom (samt testa Rätans elljusspår) Ikväll är det inte helt omöjligt att det kanske kanske blir en tur upp på Skalet, vore ju som lite sköj de..

Ååh, nu är förresten allt klart inför resan!
Ullis har fixat skjuts ner till Sthlm på söndag med en lastbilschaufför - hääärligt :)


På återseende.

SKOJ!

Gud så roligt att se att så många läser min blogg!
Det triggar en till att skriva ännu mer :)

Får dock ursäkta den dåliga uppdateringen idag, har liksom inte funnits tid.
Eller jo, kanske, men jag har helt enkelt inte kommit på det.

Startade igång dagen rätt tidigt med att plocka ihop lite här hemma, ställa mig i ordning för att sedan göra i ordning lite kaffe till mitt främmande. Drack kaffe och åkte sedan till stan tillsammans med goa kollegor. I stan blev det utbildning ett par timmar sedan hem igen. Snabbmiddag hos modern och sedan iväg med småbröderna tilll skidspåret.

Jisses, riktigt imponerad av de små liven!
DUKTIGA dom var att åka! :)
Marcus hade kanske lite problem med att hålla sig på fötterna men annars så var dom ruskigt duktiga. Efter 2,5 km fick M gå in så att jag och William kunde åka ett litet längre varv så sammanlagt åkte han och jag dryga halvmilen. Duktigt det av en liten kille som honom (duktigt av mig med kanske :p)

Snart dags för jobb.
Rätt soft att typ bara åka dit och sova.

I morgon då jag går av mitt pass tänkte jag sakra ihop och åka till Rätan.
Pussas lite med fina Tea och Flisan samt köra några kilometer i längdspåret med Kristoffer som idag joinade längdklubben.

Alltså grymt skoj det är med längdskidor alltså!
Hoppas innerligt att det blir många långa fina dagar då vi återvänder från Thai.
Har ju den bästa och finaste tiden framför oss då ju :)


Nä, kanske ska ta och dra på sig en byxa och börja knata iväg.
Tjing.

Fullspäckat.

Ser ut att bli en fullspäckad dag i morgon också, inte mig emot!
Dels känns det som att man verkligen gör nåt med dagarna då man har mycket att göra och dels går dagarna väldigt fort om man har nåt vettigt att fylla ut dom med :)
Och det är ju bra såhär i väntande tider!

I alla fall.
I morgon är det utbildning i stan mellan 13-15 vilket betyder att vi rullar från Svenstavik nångång vid 11.30
Då jag kommer hem hoppas jag på att bli bjuden på middag hos mor för att sedan ta med mig mina små troll ut på en skidtur. Avslutar med fika hos momma innan det är dags för jobb klockan 20.
Ni ser, fullspäckat!
Innan stadsturen i morgon hade jag även tänkt byta sängkläder, dammsuga, tvätta lite OCH (viktigt viktigt!) köpa kaffe. I vanliga fall, då kaffet inte är slut, händer det inte ofta att jag dricker kaffe då jag är själv. Nu, då det är slut, är jag enormt kaffesugen - ironin kissar en i ansiktet, as usual.

Blabla.

Sitter för övrigt med färg i håret.
Ä N T L I G E N tog jag mig i kragen och gjorde nåt åt den anskrämliga färgen mitt hår antagit.
Fy satan.
Dock är det inte helt lätt att färga håret själv, i synnerhet inte om det är tre olika färger som ska i. Tror dock att jag lyckades hyffsat, visar sig om ungefär 15 minuter.

-


Mina fina småtroll <3


Haha, spelade kort med småkillarna ikväll, tror dom letat fram största korleken dom kunde hitta :p

So long.

Bilderna.

Här kommer de lovade bilderna.
Ni får ha lite överseende med kvaliten, mobilkamera i all ära men det är inte alltid det ultimata..


Pär tänder upp i kaminen.


Klas är förste 'mackgrillare'


Klas hade trogen publik då han åt :)


Lillstugan där vi huserade, mys!


På med skidorna igen.


Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen :)

Fantastiskt dag som sagt, hoppas på ett återbesök snart igen!

Skidor på längden.

Just hemkommen från en härlig dag på Skalet tillsammans med Klas, Pär och Hanna (samt två av Klas hundar) åh så fantastiskt!

Utgick ifrån Vargen och tog oss uppför alla backar så vi tillslut nådde 'Jaktstugan'. Väl där gjorde Pär upp en brasa i kaminen och sedan satte vi igång att 'grilla' mackorna i det medtagna mackgärnet. Varma mackor och oboy med punsch går fan inte av för hackor det inte - MUMS! :)

Nu känner jag mig helt död i kroppen så det får minsann bli ryggläge i soffan ett tag innan jag pallrar mig ner mot mamsen för att umgås lite med mina små trollungar. Var ett bra tag sen jag träffa dom som de känns så det är verkligen på tiden! Dessutom åker jag ju snart och då kommer jag inte att få se dom på hela tre veckor.. Får tigga extra många pussar idag med andra ord :)

Näpp,
läsa/vila lite nu.

Lägger upp lite bilder sen från dagen. Kameran glömdes i vanlig ordning bort så det blev inte så många men nån kan jag allt dela med mig av :)


..

Och ja, jag VET att det inte heter Cleaning moss utan Cleaning mousse!

Sådär.


Almost forgot.

Tänkte ju syn ta dagens inköp också.

- Cleaning moss
- Dagkräm
- Sollotion (30! jag ska INTE BRÄNNA mig i år igen..!)
- Lip conditioner
- Idomin läppbalsam (som jag letat denna lilla fantastiska sak som numera inte säljs på så många ställen)
- Andreas Carlssons självbiografi
- Madonnas självbiografi
- Mascara från Max Factor
- Ögonbrynspenna från Make Up Store
- Röda jeans från Gina (var bara tvungen då jag såg den härliga färgen!)

Nöjd med inköpen och som ni kan se så är allt utom jeansen införskaffat till resan (då gör det inget att jag gjort av med pengar som egentligen skulle sparats, jeansen gav jag ändå bara 40 spänn för :))

Nudå,
godnatt.


Mys måndag!

Känns som att ribban för den kommande veckan är ganska högt lagd, kommer va helt slut (och ruinerad) om jag ska fortsätta resten av veckan i samma anda :p

Papsen kom och hämtade upp mig i Svensta vid halv fem. Väl framme i stan uträttade jag några småärenden jag hade. Länge sen jag kände mig så nöjd med mina inköp - feels good! :)
Efter shoppingen blev det sjukhuset och pappas röntgen därefter mongolisk buffé på Eastern och slutligen kaffe och efterrätt hemma hos Adam och Amanda - såååå MYS!

Har nu på hemvägen suttit och skrattat åt folket som ringer in på Karlavagnen i P4, ååh vilka fantastiskt sköna människor det finns! :p

Näpp, kanske dags att göra sig i ordning för kvällen. I morgon är det tidig uppstigning igen då det står längdskidor med Pär och Klas på agendan. Ska bli så härligt med en riktig utedag tillsammans med två av mina favoritkillar (att Klas dessutom införskaffat punsch att spetsa oboyen med gör ju inte det hela sämre ;)

Natti natt!


Det här med elljusspår.

Svenstaviks elljusspår är fan som en jävla labyrint!

Once you get in you'll never come out!

Jag åker i vad jag tror är rätt håll.. Men så plötsligt får man möte där i skidspåret. Förvisso behöver ju inte det betyda att det just är JAG som är är på väg åt fel håll.. Det upptäcks lite senare då jag åker i nån nerförsbacke och ser att ett gäng människor saxat där innan mig. Nu undrar jag VART är det jag kör fel? Och HUR i hela fridens namn ska jag lära mig vart de olika spåren går? Kanske måste ringa på skolan i morgon och fråga om det finns nån karta eller liknande. Alternativt åka väldigt tidigt på morgonen eller på natten då jag nästan kan vara säker på att vara själv i spåret. Ett tredje alternativ skulle i och för sig också kunna vara att spendera mina skidstunder på sjön, där finns inget rätt och fel och man kan heller inte åka vilse.

Jaja.
Måste slipa lite på tekniken och även se till att nån hjälper mig att få till till den perfekta vallan. Idag var det rätt bra glid men dock lite bakhalt. Det tar sig :)

I morgon är eventuellt en tur till tinmerkojan inplanerad. Klas var sugen på lite åkning och jag är ju bara glad om jag får sällskap så jag hoppas att Kung Bore är på vår sida och ger oss fint väder :)


Next step.

Nästa steg att fånga dagen kan tänkas bli en skidtur, eventuellt en promenad.. Inte för att motivationen va sådär jätte enorm men det brukar den ju aldrig va innan för mig, dyker upp när jag väl tagit mig iväg (vilket ju är en himla tur de iaf!)

Idag är det endast 7 dagar kvar tills vi åker, känns ju helt fantastiskt underbart! Vad som däremot känns mindre underbart är att jag inte har en aning om vad jag ska packa förutom bikini och trosor.. Hum.. Jaja, det lär nog lösa sig det också skulle jag tro :)


Bra dagar.

Morrn morrn på er, kära läsare!
Hoppas ni sovit gott inatt och att ni nu vaknar pigga och alerta, ready to catch the day! :)

Jag har sovit gott och känner mig inte så farligt trött så det känns som att det kan bli en bra dag idag.

Först ut på agendan är personalmöte. Vi har det varje måndag och jag älskar verkligen den där tiden! Hela underbara goa gruppen träffas - fantastiskt! :)
Att man dessutom har anledning till att ställa upp sig lite är bara ännu ett plus.

Näpp, upp och fixa till sig så hörs vi sen :)


Soffhäng.

Även om jag önskar att min soffa var större, hade schäslong och divan så är jag ändå liiite kär i den. Den är som rätt skön ändå och det är lätt hänt att man fastnar i den då man sätter sig - händer mest varje dag..

Sitter faktiskt i soffan just i detta nu men funderar dock på att bege mig mot sängen. Är trött både psykiskt och fysiskt så jag tror att kroppen skulle må bra av lite sömn. Dock är det Wallander på tv'n och den hade det ju varit lite skoj att se klart på FAST just nu är det TV4 nyheterna så jag tror fan att jag skiter i att se klart filmen! Tar ju en evighet innan nyheterna är klart och sen ska de va en massa reklam på det också så klockan lär bli sent innan man kan gå och lägga sig. Nä, sängen får det bli (har ju ändå sett filmen förut).

I morgon ska jag följa med pappa till stan. Även om jag förbjudit mig själv för att köpa något måste jag ändå vädra plånboken lite för bland annat solskyddsfaktor, ett par jeans och en ögonbrynspenna (tror de var allt..)

Nä, godnatt nu.
Nya tag och nya utmaningar i morgon :)


Jag borde..

..VERKLIGEN slänga i lite ny färg i håret! Jäklar i min lilla låda va styggt det är nu. Det bruna har blekts en aning och det lila/röda har tappat det helt och ser bara allmänt jävligt ut.
Kanske man skulle tagit sig i kragen ikväll efter jobbet och åtgärdat problemet, färgen finns ju redan hemma så det är egentligen bara motivationen till att ta itu med elendet som fattas.

Mjaa, vi får se vad det blir.
Kan tänkas bli i morgon efter mötet också.

Känner mig rätt nöjd i övrigt. Snart, om dryga timman, har jag avverkat min arbetshelg som sammanlagt bestått av 24h på två dar :)

Nä, ma raukes :)


Dagens första..

..kopp kaffe är nu uppspilld och påbörjad, satt fint känner jag! :)

Igår efter jobbet blev det lördagsmys med tända ljus, onepiece, godis, dricka, kallpizza och senaste Twilight filmen - jag gillar! Fast med tanke på svullet som blev måste det kompenseras upp med massa träning till veckan men de kan de väl va värt va? :)

I morgon går vi in i vecka sex och i och med det 'Student ski week' på Skalet. Brukar kunna va bra nog me drag där uppe då! Ska försöka ta mig iväg nån kväll i veckan här. I helgen vore det skoj att åka upp då det är Rydell & Quick men tror jag avstår, först jobb från fredag till lördag morgon och sen på söndag drar vi ju ner till Sthlm - såå, det är nog bäst att hålla sig hemma :) Föreslog i och för sig för pappa en skidtur (på längden) på Skale på lördag och sen afterski, skulle kunna bli riktigt skoj de! :)

Nä, nu ska jag fortsätta ägna mig åt mitt kaffe jag innan det blir kallt, ha en bra dag alla fina :)


Det känns bra!

Kom att tänka på här om dagen att det känns enormt skönt att vi åker ner till Sthlm dagen före planet avgår mot Thailand. Att vi dessutom inte valt tåg som färdmedel ner känns nästan ännu bättre!

En kompis skulle åka med tåget ner igår och sedan vidare mot Arlanda och Thailand. Tåget var utbytt mot buss och allt vad det var. Jag hade varit dels måttligt förbannad och dels enormt stressad och rädd för att inte hinna med planet.

Nää, tåg i all ära men då ska det nog fan va på sommaren. Verkar ju nästan vara så att man får lägga på (minst) tre-fyra timmar för att få ett något sånär hum om restiden..och så roligt är det ju faktiskt inte att åka tåg.

Tack för mig tack.


Pappa-Ida kväll :)

Pappa har varit här ikväll och fredagsmyst med mig :)

Först beställde vi pizza som vi avnjöt till den fantastiskt bra filmen Real Steel.
Därefter blev det chips, kaffe och tv tittande innan pappsen och Frasse åkte tillbaka mot södern.

Jaa, så nu är man solokvist igen.
Blir lite knepigt att ha hunden med på jobbet i morgon då jag har ett långpass, 09-21..
Skulle säkert funka men lättast är nog att låta honom vara hemma.

Men till filmen vi såg, Real Steel alltså!
SHIT vilken BRA film!
Även fast den handlade om robotar fick jag tårar i ögonen vid flera filmer - såååå fin!


Fick förresten just en statusuppdatering på väderfronten av pappa,
-34 grader i Rätan nu, fy satan!
Men man får väl försöka fortsätta tänka att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder..


Nä, kanske snart dags att börja tänka på refrängen, ska ju som sagt upp och jobba i morgon så det är bäst att vara pigg och allert!
Natti natt.

Går inte att sluta!

Shit!
Nåt som jag verkligen älskar är hårdbröd med kanelsmak, sååå sjukt gott är det!
Har man väl tagit en blir det lätt två och tre också, enormt svårt att sluta..

Har ni inte testat det rekommenderar jag er att göra de - gör de nu! :)


Uppfriskande!

Det vore ju att ljuga om jag sa att morgonens promenad inte var uppfriskande! Temperaturen låg på strax över 30 minus så det bet lite i kinderna.

Fast som man säger, finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och det stämmer ju faktiskt rätt bra. Klädde mig bra nog och frös faktiskt ingenting, det enda irriterande var att ögonfransarna frös ihop..

Nu ligger återigen hunden utslagen på golvet och jag försöker koncentrera mig på en film, 'En dag', men som inte verkar va sådär jättebra.. Ska nog hoppa in i duschen istället och börja göra mig klar inför min och Erikas fikadate :)

So long!

Här nedan ser ni mig och Frasse efter den uppfriskande morgonpromenaden (ursäkta min sexiga morgonlook :p)


Undan går det.

Inga problem att se fram emot något när dagarna går såhär fort!
Nu kan vi snart bocka av ännu en dag och har då alltså 10 dagar kvar, men gött!

Sen sist jag skrev har jag med sällskap av Pär hunnit med ett besök på Katrina för att hämta hem skidorna, en tur till Rätan för att dumpa pappas skidor och sedan jobbat.
Allt har gått med en rasande fart och allt har gått bra - härliga tider!

Nu sitter jag i soffan och myser medan Frasse ligger på golvet och smaskar på ett grisöra, vi mår med andra ord gott både han och jag :)


Temperaturen har skjutit i höjden och ligger nu på -26 (!!)
Kanske aningens jättemycket för kallt det för min smak!
Hoppas innerligt att den sjunkit något tills i morgon bitti annars vet jag en som inte kommer att uppskatta morgonpromenaden. Frasse har en jäkla tur han som har så mycket päls, själv får jag väl pälsa på mig för att härda ut.

Nää, om man kanske skulle ta och göra sig klar för sängen.
Är ju en dag i morgon också.

Natti natt så länge.

..som vanligt..

..när man ska ladda upp mer än en bild till inläggen här på 'blogg appen' så får man dubbla/trippla bilder!
Irriterande som få!


Nöjda för stunden.

Kom precis in efter en härlig morgonpromenad på sjön (eller ja, de va morgon då vi stack iväg iaf)

Underbart härligt det är när solen lyser och det bara är nån minusgrad ute - livskvalité på väldigt hög nivå! Lider med de stackare som bor på ställen där det inte finns någon snö/lite snö, ni ska bara veta allt vackert ni går miste om!

Nu, frukosttime! :)


Lite skryt.

Måste även passa på att skryta om den goda middagen som jag lyckades få till. Gick snabbt att göra och var dessutom nyttigt - sånt gillar vi! :)

Ingredienser:

1 burk tonfisk
3 msk kesella
1 msk majonäs
1 finhackad lök
1 finhackat äpple
En liten klick senap

Blanda ihop allt och servera med pasta och sallad, supergott OCH superenkelt! :)


The end.

Så var även denna dag slut och jag kan konstatera att den varit helt okej.

Blivit en del promenader med min fyrbenta vän (som för övrigt nu ligger utslagen på vardagsrumsmattan och sussar), kaffe hos mor och sedan även kaffe i grannes här på Granvägen med Frippe och Lage. Hoppas jag kan sova nu bara..

I morgon hade jag tänkt kicka igång dagen med ännu en promenad på isen så Frasse får springa av sig därefter, beroende på om skidorna är vallade eller inte, åka till Rätan och hämta skidorna för att sedan ta sig en riktig tur innan det är dags för jobb 15.30
Är inte skidorna klara kan det tänkas att jag försöker lura med mig någon snäll själ som sällskap, åker till Rätan och hämtar skidorna och sedan upp på Skalet för att få dom i iordningställda - vi får se hur det blir och vad som hinns med.

Nu ska jag i alla fall göra mig klar för sängen och sedan läsa en sida eller två innan det är dags att sussa.
Godnatt så länge.


So far so good! :)

Härlig dag idag!
Kickade igång med en god grötfrukost och fortsatte sedan med kaffe på cafét tillsammans med pappa. Efter påtår drog vi vidare på Landens för att kolla spann på skidor till pappa vilket gick smärtfritt så nu är även han ägare till ett nytt längdkitt - härliga tider! :)

Bytte lite med pappa så han fick ta med sig mina skidor till Rätan och jag fick ha kvar Frasse hos mig, rätt bra byte anser jag. Förhoppningsvis kan jag åka riktigt på skidorna snart.

Jaja, tog en långpromenad med hunn på isen så han fick springa av sig lite, uppskattades mycket som det såg ut och blev ute en timma - (igen) härliga tider! Himla skönt väder ute nu må jag säga så har ni inte redan varit ute idag så måste ni passa på att gå ut en sväng nu! Hunden i fråga ligger nu utslagen på golvet och halvsover, godingen våran! :)

Näpp, nu ska jag googla lite utflykter etc på Koh Samui :)
Återkommer senare,
tjing!


Mys!

Jag och Pär bestämde oss för att göra ett besök hos vår fina vän och kollega Erika i Sölvbacken ikväll. Said and done; glass, kaffe, prat och mys med hennes goa hund har kvällen bjudit på - gillas skarpt av fröken Norling :)

Har även surrat med Ullis lite mer angående resan. Jisses, det är verkligen SNART vi åker!
Vilket betyder att jag SNART måste börja se över vad jag ska ha med mig i ryggsäcken (vilket inte ska va mycket men nåt plagg lär väl ska få följa med). Känns som att nedräkningen börjat på riktigt nu :)

Rätt tomt schema för morgondagen. Skulle i och för sig begett mig någonstans där jag kan få mina skidor vallade sen skulle jag väl även tagit mig en skidtur om vädret (läs temperaturen!) tillåter. Kanske skulle ha tagit mig en tur upp på Skalet i morgon och fått problemet åtgärdat..

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen, känner mig nöjd med dagen som varit och redo att krypa ner mellan lakanen.

Fast förresten, innan jag säger godnatt måste jag bara tipsa om ett bra spel, i alla fall ett bra tidsfördriv (okej, jag är såld och i och med det fast..:p)
DRAGON VALE! ;)

Så, natti natt!


RSS 2.0