Det går som i vågor..

Läsarantalet på den här bloggen går verkligen i vågor, ibland kan antalet räknas på en hand och ibland är det över 40. Skoj de dagar man ser att det är många som läst - kanske inte är sååå trista inlägg ändå då? :)

Dagen har spenderats efter följande vis:

- Vid halv tolv åkte jag och Ulla till Svensta, var framme vid tolv.
- Packade in alla mina prylar i huset och slängde mig sedan på cykeln och trampade bort till mammas jobb.
- Surrade lite med henne.
- Gick ner och skrev in mig på arbetsförmedlingen så man har rätt till nån a-kassa ifall det skulle krisa sig med jobb i höst.
- Trampade vidare mot bolaget för att byta några ord med Kerstin.
- In på banken.

..sen var liksom min dag klar, 20 i 3. Vad gör man då?
Åkte hem till mamma där jag svidade om till bikini och satte mig ute och pressade ett tag tills Bengt och pojkarna kom hem. Lite studsmatta med de små innan jag tog över gräsklippningen efter B. In och äta. Mamma kommer hem. Karin kommer. Klockan blir sex och vi drar på gymet för 45 minuters spinning och 13 minuter i solariet.

Nu blev det här enormt trist, i know. Men var bara tvungen att visa att mina 'to do' saker var klara innan klockan ens slagit tre! Kan komma att bli en rätt slapp sommar det här som det känns, dock ska jag ju jobba också men de dagar jag är ledig.. På tal om jobb så gör jag min första dag redan på onsdag. På't igeeen alltså!

I morgon är det jag som tar med barnen till dagis - kvart över sju skulle dom tydligen vara där. Hoppas då innerligt att solen hunnit leta sig fram så jag kan ta min inplanerade cykeltur runt Hoverberg i samband med detta, hoppas!

Nu blir det sängen, känner mig rätt mör i kroppen - på ett härligt sätt dock! :)
Natti.

Ps. Vad beträffar rubriken vet jag faktiskt inte vad jag tänkte på.. Ds.

Hon kommer med solsken!

Rättare sagt, jag kommer med solsken! :p
Vad jag förstått har vädret här hemma i norr inte varit något att hurra över de senaste veckorna. Sa då att då jag kommer upp tar jag med mig solen - tror jag lyckades :) Underbart väder ute idag, me like!

Bra start på dagen i övrigt.
Vid kvart i tio begav jag mig ut på en 7 (?) km lång löptur. Skönt i sig men det gick förjäkla dåligt. Var liksom 'skakis' i benen vilket medförde en obehagskänsla då jag sprang. Näsan rann och ett sjuhelvetes håll infann sig på tillbaka vägen som gjorde att jag endast kunde gå i enormt långsam takt och stanna typ var 15-20 meter.. Blir minsann en vända till ikväll fast då på cykel då jag tänkte ta en sväng runt Hoverberget :)

Nu ska jag svida om lite, packa ihop de få sakerna jag packat upp och sedan tillsammans med Ulla bege mig mot Svenstavik. Nice!

Haha, sitter och lyssnar på Frasse som håller låda på baksidan. På ett sätt skulle man kunna säga att han inte är sämre än nån av oss andra i familjen då vi också vet hur man ska använda rösten och verkligen tar tillvara på talets gåva ;)

Bilen är parkerad . .

. . och jag ligger nerbäddad under inte mindre än två täcken på flickrummet hemma i Rätan. Då man bor i lägenhet glömmer man av att det finns vissa som måste elda för att det ska bli varmt. Min pappa och Ulla är sånna, sånna som måste elda för att få värme alltså. I och med att de varit bortresta nu sen i torsdags och det har varit extremt dåligt väder här hemma kan jag upplysa er om att kylan i huset är ett faktum.

Färden upp har i alla fall gått bra. Lite ömma stjärtar är något man får räkna med om man ska sitta instängd i en bil i över 70 mil, dock har vi ändå unnat oss rätt många bensträckare.

I morgon bitti hade jag tänkt ta mig upp i bra tid för att hinna med en liten löptur innan avfärd mot Svenstavik. Vet inte varför men under de senaste veckorna har jag bara längtat efter att springa från Gröngatan till campingen här i Rätan. Tror (vill tro) att det blir en fin och härlig tur så det ska bli spännande att se i morgon då det är upp till bevis!

Var lite orolig för Glenn nu då vi kom hem och jag placerade hans skål i bokhyllan här på rummet.. Han låg alldeles stilla där nere på botten, öppnade bara munnen lite för att andas och rörde då och då på ögonen. Trodde slutet var nära men kom sedan på att han måste vara trött efter resan som för hans del måste upplevts som en storm på öppet hav. Placerade honom och hans skål i en kylväska (för att han skulle stå stadigt) och spände fast honom i baksätet. Vad jag inte tänkte på var att det, trots min smarta lösning med kylväskan, kunde komma att skvalpa lite då vi for över gupp på vägen etc. Som sagt, storm på öppet hav men han överlevde och som det låter nu verkar han ha vilat upp sig. :) Min Glenne han kan han!

Sova lite nu så man är pigg och fräsch i morgon då Svenstavik ska få se who's back! :p
Natti.

I guess that this is it.

Jahapp, så var det dags då.
Väskorna står så gott som färdigpackade och väntar på avresa. Några små saker kvar som att ställa mig själv i duschen, städa åt Glenn och kika igenom lägenheten en sista gång innan det är dags att åka.

Just nu, såhär en timma innan avresa, känns det verkligen vemodigt att åka härifrån. Har haft så äckligt roligt nu det sista så det känns tungt att åka ifrån alla underbara här nere. Men hey, jag kommer tillbaka, första vändan ner blir redan den 21:a juli så det ska nog gå bra! :)

Pappa och Ulla har ju varit här i helgen, riktigt skoj har vi haft!
I torsdags tog vi det mest bara lugnt, drack nån öl, spatserade på Avenyn, åt gott och hade bara allmänt trevligt! I fredaga blev det först en liten guidad tripp; ut till Torslanda/Björlanda och Kristina, hem till oss, Kristinas jobb där det blev räkmacka, Backaplan för skoinköp (tre par till mig :D) och slutligen LISEBERG! Mäkta imponerad av mig själv (och Kristina) som åkte A L L T ! Till och med fritt fall. Måste medge att många av attraktionerna gav uttrycken 'hjärtat i halsgropen' och 'nära döden upplevelse' ett ansikte. Dock har vi dock kommit fram till att den absolut hemskaste av alla karuseller vi åkte var 'slänggungorna' - fyy faaan säger jag bara, aldrig igen!

Igår tog vi en dag i stan. Nere vid Lilla Bommens hamn och kikade på båtarna, strosade Kungsgatan upp och ner, blev sminkade på Make Up Store (i alla fall jag och Emma), fikade på mysigt café och åt god kina buffé :) Hann även med en tur ner till småbåtshamnen i Björlanda för att kika på Tom och Karos nya skönhet - oh my god! Kvällen avslutades hemma i soffan till ESC med pappa och Emma som sällskap :)

Duscha nu och en sista kik sen.
So long folks!

Sweet dreams.

Dags att göra sig i ordning för sängen kanske.. Klockan ringer i vanlig ordning kvart över fem i morgon - underbara tid, not! Samt att jag verkligen avskyr larmet till min väckarklocka (en av dem, har två), det är en sån där som bara piper då den 'ringer'.. usch, hate it! MEN utan den skulle jag aldrig ta mig upp. Telefonen ligger alltid bredvid sängen = väldigt nära att bara vrida av då den ringer.

Haft lite myskväll med Emma, Kristina och Flisan nu ikväll. Me like :)

Hade nog kanske inte så mycket mer att förtälja för stunden..
Eller jo (!) Felicia kom hit med ett par jeans hon lånat av mig, ett par jeans jag inte kunnat haft typ det senaste året men ikväll gled dom minsann på!

..misstänker att det är sjukt trist att läsa om huruvida mina jeans passar eller ej. Sorry men jag är så g l a d så jag måste bara berätta det!

Sängen nästa.
Skepp och hoj!

Shiny H A P P Y !

Tänk va fort humöret kan ändras!
Sist jag skrev var jag inget annat än bitter, less och SJUUUKT uttråkad. Ringde land och rike runt i hopp om att någon ville avvara mig någon minut, helst in real life, men icke.

Målade naglarna.. Testade lite saker med nån ögonskugga.. Tog fula ego pics.. En massa saker för att fördriva tiden lite. (Nånstans där i bakhuvudet fanns även funderingar på en löptur men dom försökte jag förtränga!) Dock var ingen av dessa saker särskilt upphetsande, tråkade snarare ut mig ännu mer. En blick på en av mina garderober, den av de två som innehållar alla mina jeans (däribland jeans jag 'vuxit ur'). Har ett x antal gånger, för många gånger, testat dessa 'urvuxna' plagg i hopp om att komma i dem igen men utan vidare bra resultat. 

(Lite onödigt fakta om jeansen för att lättare få er att förstå min frustration över att inte kunna använda dem)

  •  Ett par G-Star jeans. Ljusa stentvättade med stora bakfickor med dragkedja. Enormt åtsittande och sjukt snygga! 1500 :-
  • Ännu ett par G-Star. Dessa i mörkblått (enfärgade, alltså inte stentvättade) även dessa enormt åtsittande och sjukt snygga. 1200 :-
  • G-Star igen. Dock lite mer 'slit och släng' variant på dessa men ändå snygga. 1000 :-
  • Ett par Diesel jeans. Samma färg dom de andra paret G-Star. Inga speciella egentligen men 'stilrena' eller vad man ska kalla dem. 1000 :-
  • Nude jeans. Stuprörsvariant, mörka stentvättade. 1200 :-

Alltså, FEM par jeans = 5900 :-
Ni kanske förstår att jag varit lite pisst över att inte kunnat använda dem!? Tanken på att sälja dem har funnits men lika snabbt försvunnit. Kan inte jag ha dem ska ingen annan heller det!

I alla fall. Jag tog mod till mig och öppnade garderoben och plockade fram mina små älsklingar.. Med en stor klump i halsen testade jag första paret (de ljusa G-Star) och FAKTISKT, jag fick på mig dem (!!) inte hela vägen dock, fattas kanske 1,5-2 cm innan de sitter som de ska - MEN ÄNDÅ!! Fram till nu har jag typ bara fått upp dem över halva låret.. LYCKA ÄR ORDET! Testade resten av brallorna och det var bara ett enda par jag fortfarande inte får på mig, men va faaan, 1 av 5 är godkänt tycker jag! :D Av dessa fem är det nu tre par som jag kommer att kunna börja använda igen - Kan ni förstå den lycka jag känner nu!?

För att fira detta tog jag med mig själv ut på en härlig löptur - det var jag fan värd! :) 
Nu blire sängen så jag tar mig upp i ottan igen i måra..
Sleep tight!


Men vad trött jag blir!

En välbekant obehagskänsla har letat sig till halsen.. Den känns tjock samt att den svider då jag sväljer. TÄNKER INTE, VILL INTE, ORKAR INTE, SKA INTE bli sjuk nu! Aboslut inte. Dock är det bara halsen än så länge, peppar peppar, så vi får hoppas att det stannar där och går över snart. En sjukdom nu skulle verkligen ta ner mig på minus vad gäller träning etc. Å da ha je int stonnan ma..

Segt har det varit att jobba idag, huga. Motivationen var liksom bortblåst. Tycker inte om sånna dagar, blä. Dock, på något mirakulöst sätt gick de åtta timmarna och jag fick åka hem. Sitter nu i soffan med datorn i knät och tänker över min inplanerade städning. Oj vad jag INTE kände för det nu. Kanske skjuter upp elendet tills i morgon, eller?

Haha, igår morse ringde förresten Felicia till mig och nästan skrek ut; 'ÄR DET DEN HÄR LÅTEN!?' Hör nån form av musik spelas upp och får genast ett leende på läpparna. En låt jag sökt efter med ljus och lykta under en längre tid är nu funnen tack vare fröken Halvarsson - gryyyymt! :) Och eftersom jag är så snäll ska även Ni få tillgång till den!

Enjoy!


Vi kallar det ljuvligt!

Har haft en sjukt härlig helg - ska helt klart emigrera oftare!

Helgens plus;

  • Sol heeela långa dagen igår!
  • God mat.
  • Många härliga skratt.
  • En massa prat om gamla minnen.
  • Mys mys mys med systrana <3
  • Simsons 25 års kalas med roligt folk och god dryck :)
  • Lilla Bommen där Jonas lagt till med båten.
  • Cheesburgarna efter krogen.
  • Volvo special som jag unnade mig idag.

Helgens minus;

  • Den enormt ojämna brännan.. (Som dock förbättrades något idag)
  • Att helgen gått så fruktansvärt fort :/

Var inte så många minus :) Har helt enkelt varit perfekt om man bortser från första punkten på 'minus listan'.. Kan inte fatta det?! Kan inte förstå hur jag kunnat bränna halva benen. Igår kunde man se en tydlig rand, ena halvan bränd och den andra vit. Hur är det möjligt? Att man inte bränner sig på sidorna av magen kan jag ta, armarna hänger ju oftast längsmed sidan vilket då gör det lite svårare för solen att leta sig dit men benen! Well well, har jobbat på det idag så nu hoppas jag att kontrasten inte är lika stor.

Göteborg har verkligen visat sig från sin bästa sida den här helgen vilket fått mig att börja tvivla på min hemfärd.. Är det verkligen rätt det här nu då? Tror dock att det kommer att bli bra men då man haft en sån underbar helg som denna så vill man gärna ha mer. Meeen, jag kommer ju ner igen! :)

Nu blir det fix innan läggdags, ny arbetsvecka i morgon, pust. Dock bara fram till torsdag sen är det ledigt, gött!

Sleep tight.


Regn i Björlanda.

(Vid eventuella stavfel skyller jag på Kristinas tangentbord som uppenbarligen är helt olikt mitt, okej!?)

Har haft en riktig myskväll här ute i Björlanda ikväll :)
Började med mat i form av grillat kött (som dock blev stekt eftersom det duggade lite ute), potatissallad med rödlök och äpple, god fetaost sallad och bea. Till efterrätt; enorma mängder godis och chips. Underbart det är med svullkvällar! Då det inte inträffar alltför ofta uppskattar man dem riktigt ordentligt då man verkligen unnar sig det!

Dagen har i övrigt varit bra, en tryckande hetta även idag. Dock tror jag att skyfallet utanför ska råda bot på det tills i morgon då det lovats soool. Heeela morgondagen skall spenderas i äkta 'Svart på en kvart' anda med ett eventuellt break för en titt inne i stan på hurtigt folk som springer Göteborgs varvet.

Blev by the way kär nu ikväll.. Sandra (en kompis till Kristina) har en katt som för någon vecka sedan fick en ljuvlig kull ungar. Kristina är nu i helgen kattvakt åt dessa små liv, ojojoj så kär man blir! Dom är ju för söta då dom är sådär små.. Står dock emot frestelsen och nöjer mig helt enkelt med att kela med de små då jag får tillfälle.

Jaa, ska vi säga tack och bock då?
Blev rätt trist inlägg det här känner jag.. Lovar en förbättring till i morgon! :)

..9 dagar kvar nu sen är jag på Jämtländsk mark igen - G i l l a p å d e n !

Natti.


Go with the flooooow!

Då man har dagens tryckande hetta och de senaste 'misslyckade' löprundorna färskt i minnet känns det faktiskt inte så frestande att ge sig ut i löpspåret igen. Inte det minsta faktiskt. Satt och försökte komma på alla möjliga anledningar till att slippa tills jag insåg att jag faktiskt inte hade några bra alls. Sitta inne då det är underbart väder ute? Nej. Sitta inne i en lägenhet som är stekhet? Nej. Sitta och kolla på en massa skit på tv'n som du egentligen inte vill se istället för att vara ute och röra på dig? Nej. As you can see - inga bra anledningar.

Sagt och gjort.

Sjukt nöjd faktiskt! Tekniken (om man nu kan säga att jag har någon sådan) var där den skulle och allt flöt på enormt bra! Blev 5 kilometer och det känns riktigt bra, lär somna skönt i natt. :)

Förresten, man måste väl ändå kunna säga att det är sommar nu?!
Jag stack ut 20 över åtta, klädd i kortbrallor och t-shirt, och kom tillbaka vid 20 i tio. Fortfarande lika varmt och skönt ute! Mötte massa personer med systemkassar i handen och kände direkt att det ju vore pricken över i att sitta på en filt med goda vänner en kväll som denna och sörpla vin.. Får ta och styra upp något sådant snart!

Förresten 2; Då jag var påväg tillbaka stötte jag på en gammal klasskompis från grundskoletiden. Hur stora är oddsen liksom? Förvisso visste jag att han bodde här nere (ganska nära mig) men ändå, skoj var det i alla fall! Räknade efter då jag gick därifrån att det är nog närmare 10 år sedan jag såg honom sist.. Vojne vojne, i'm old.

Förresten 3; Två dagar den här veckan har jag sett vuxna människor (ungdomar) komma gåendes med napp i munnen! Vad är grejen med det!? VARFÖR!?? Första gången var det en kille, 15 år kanske som kom och sög på en. Nu ikväll då jag var påväg mot spåret möter jag en tjej i, tjaa..20 års åldern (?) som också kom och sög på en napp. Enormt löjligt anser jag! Det där måste ju enbart vara något folk gör för att få uppmärksamhet, eller är det en ny modefluga? Om så är fallet, det där med flygan alltså, måste jag tyvärr vara en grå person som inte tänker haka på trenden.

Med dom orden tackar jag för mig och säger godnatt, godnatt! :)

DOCK, innan jag avslutar helt måste jag bara dela med mig av denna sjukt härliga låt! Lär komma att tynas bra nog i sommar :)



Sååååå härlig!

Rubrik.

Jag kan absolut inte skriva ett ord här på bloggen utan att jag har en rubrik att 'skriva efter'. Dock finner jag dessa ting fruktansvärt svåra att komma på. Ni ser ju hur roligt det blev idag liksom..

-

Var just in på op.se och läste dödsannonserna om Robin. Blir alldeles rörd, Du var verkligen en älskad människa! Kan fortfarande inte riktigt förstå att det faktiskt är så att han inte finns här bland oss längre. Vill inte, kan inte. Orättvist är vad det är! Begravningen äger rum den 28:e maj vilket betyder att jag inte kommer att kunna närvara. Verkligen lessamt då jag gärna varit där och tagit farväl av denna fina människa. Det första jag ska göra då jag kommer hem till Svenstavik är att köpa någon fin blomma och åka till graven.. Förresten vad beträffar begravningen misstänker jag att det kommer att bli en väldigt fin cermoni med en fullsatt kyrka. Återigen - hade också velat varit där! Ska skänka en massa tankar härifrån södern i alla fall.

-

Timmarna på jobbet har rullat på bra, me like!
Jag och Daniel unnade oss god glass på lunchen som vi avnjöt ute i det härliga vädret. Eller ja, där tog jag kanske i. Så härligt har det nog inte varit idag om jag tänker efter. Visst, det har varit varmt men fööör varmt! Luften har verkligen stått stilla, inte en vindpust, ingenting! Samt att det varit sjukt kvavt. Kom dock en liten regnskur nu på eftermiddagen vilket gjorde att det lättade lite. Dagens i-lands problem - det är för varmt (!) Ska kanske bara vara tyst jag och vara glad över den värme som är!

Mat nu, löpning sen?

Faaaaantastiskt!

Men vilken sjukt bra dag det varit!

Morgonen började i och för sig som alla andra mornar gör.. Ett lik i form av Ida Norling kravlar (läs. ålar/kryper/hasar..) sig upp ur sängen för att vrida av den förbannade väckarklockan som då redan stått och ringt i tio minuter. In på toa för att få den återkommande chocken, ni vet den som framkallas varje gång då man ser sig själv i spegeln halv sex på morgonen.. Blablabla. Lite smink i ansiktet och en plattång i håret och man känner sig något fräschare och redo att möta världen utanför!

5:ans spårvagn till Eketrä där det sedan blir byte till buss 24 mot Torslanda.

Nu till det braiga med dagen;

1. Det har varit strålande sol heeeela dagen!
2. Jag slutade klockan ett för att hinna med ett besök på vårdcentralen (som höll på fram till 2 nån gång)
3. En baguette med salami/brie, en Loka, Svart på en kvart i mängder och bikini.
4. Handduk på gräset och jag som steker.
5. Kristina som kommer och joinar.
6. En glass i värmen (!!)
7. Emma kommer hem - trion är samlad och skiner ikapp med solen! :)
8. Fix fix och in till stan och hotellet där det vankas buffé.
9. Tobbe kommer och joinar på uteserveringen.
10. Svullar underbart god mat i mängder och njuter av sällskapet och det härliga vädret!

..nu var det inte meningen att punkta upp det såhär, trist läsning kanske..? MEN med tanke på att dagen varit så pass bra som den faktiskt varit vill jag gärna i detalj beskriva den även för er! Så ni verkligen kan leva er in i det :)

Tvätt och borstning av tänder nu innan det är dags att entra sängen och ta itu med mitt för dagen nyinköpta korsord (ännu ett stor plus med dagen :p) - vuxenpoäng utav bara helvete på den men vadå, jag gillar att sysselsätta min hjärna. Dessutom läste jag idag i Metro att det är bäst att lära sig saker alldeles innan man ska sova, det 'fastnade' tydligen mycket bättre då :p

Sleep tight.

Telenor..

Satt just och förbannade mitt mobila bredband från Telenor. Funderade på hur jag skulle skälla på människorna som lurade på mig skiten nästa gång jag är inne i stan. När jag som bäst sitter och tänker på detta börjar låten 'Technologic', signaturmelodi till Telenors reklam.. Ett tecken? Då det väl fungerar är det bra, rätt snabbt och ja, uppfyller kraven liksom. Dock händer det alltför ofta (läs i snitt flera gånger/dag) att det kopplar ner så man måste hålla på och starta om det.. Usch!

En sak till som för tillfället stör mig är att soffan är alldeles fööööör liten.. Får se till att åtgärda 'problemet' efter sommaren. Innan är det rätt meningslöst då jag inte ens kommer att vara här. :)

Nä, nu ska jag kika runt efter lite skor. Behöver en hel del 'sommarskor' och fram tills lönen kommer kan jag ju alltid fönstershoppa lite för att sedan, den 25:e, göra slag i saken! :)

Kolla skor nu, sova sen.
Godnatt.


Telenor..

Satt just och förbannade mitt mobila bredband från Telenor. Funderade på hur jag skulle skälla på människorna som lurade på mig skiten nästa gång jag är inne i stan. När jag som bäst sitter och tänker på detta börjar låten 'Technologic', signaturmelodi till Telenors reklam.. Ett tecken? Då det väl fungerar är det bra, rätt snabbt och ja, uppfyller kraven liksom. Dock händer det alltför ofta (läs i snitt flera gånger/dag) att det kopplar ner så man måste hålla på och starta om det.. Usch!

En sak till som för tillfället stör mig är att soffan är alldeles fööööör liten.. Får se till att åtgärda 'problemet' efter sommaren. Innan är det rätt meningslöst då jag inte ens kommer att vara här. :)

Nä, nu ska jag kika runt efter lite skor. Behöver en hel del 'sommarskor' och fram tills lönen kommer kan jag ju alltid fönstershoppa lite för att sedan, den 25:e, göra slag i saken! :)

Kolla skor nu, sova sen.
Godnatt.


Snusk Glenn!

Med risk för att klassas som en komplett idiot måste jag ändå berätta om min 'upptäckt'.. Fiskar skiter! Alltså jag förstod ju att de på något sätt måste bli av all den mat de trycker i sig men kunde liksom ändå inte koppla att det skulle komma ut som, ja, skit.. Då jag kom hem nu tog jag och bytte vatten i skålen (som var full av en massa snusk, då bytte ändå Emma ut allt vatten i fredags) och gav sedan Glenne lite mat. Nu, typ tio-femton minuter senare, har den lille jäveln redan lyckats äckla av sig där i vattnet :/ Äckligt är vad det är. Tror bestämt att jag måste inhandla lite stenar och annat dylikt för att dölja allt det där lite bättre. Rätt svårt att missa nu då det bara är en skål med vatten och en fisk i.. (Tragiskt, i know men han ska få det lite mysigare - såfort matte fått pengar :/)

I övrigt är det en hel vetenskap att hålla en liten fisk vid liv har jag märkt, eller i alla fall mer jobb än vad jag trodde. Varje dag skall en tredjedel av vattnet bytas ut och kanske en gång i veckan ska det städas. Vid en såkallad 'storstädning' får inte allt vatten hällas bort eftersom fisken i fråga då kan få en chock då han inte känner igen några lukter.. Så alltså, spara lite vatten och byt ut resten. Sen maten. Eftersom en fisk har lite svårt att visa huruvida han/hon/det mår, om den är hungrig eller inte är det lite svårt tycker jag att veta hur stor mängd man ska ge. På burken står det att man ska ge så mycket som den hinner äta upp under två minuter. Man ska alltså klocka fisken.. Det har inte jag gjort, ger snarare lite mer än jag tror att han egentligen behöver för att helt vara på den säkra sidan att han inte är hungrig - och eftersom han fortfarande simmar omkring glatt misstänker jag att jag inte gjort allt fel :)


..läste förresten att en fisk av Glennes sort kan bli mellan 10-20 år. Detta betyder alltså att jag kan komma att ha honom tills jag är över 40, (faan va avlägset det kändes som) så vi har god tid på oss att bli bästa vänner!


Tosslanda vare ja..

Tillbaka i Torslanda, Lrn.
Motivationen låg verkligen på noll i morse då jag kom hit.. Eller näe förresten, under noll! Ja, ni kan ju förstå att det inte var det minsta skoj! Men så nånstans efter frukost lättade det. Kom in två killar till för att hjälpa oss och jisses så skoj det var! Nån som gör en del av jobbet samt någon man kan prata med heeeela tiden - kan det bli bättre!?

Idag har jag förresten inget att skylla på vad beträffar löpningen.. Ska nämligen byta om här på jobbet och sedan hoppa av bussen i Slättadamm. Kan ju be till gudarna att dagen fortsätter lika som den hitintills gjort, då lär det inte vara några problem att ta sig runt det 'röda spåret'.

Nää, lite uppdatering från Jämtland nu innan rasten är slut så hörs vi later on.
Förresten, fick en såndär akut 'Sakna-Sophie-jättemycke' känsla nu.. Saknar den tjejen eeeenormt! Ska se till att styra upp en massa dricka-vin-och-prata-skit kvällar i sommar!

Är det inte typiskt så säg..!

Som jag tidigare skrev har min dag varit bra och jag har varit glad - rakt igenom! Då klockan slog fyra liftade jag bort till bussen för att hinna ta den tidigare som går fem över..fortfarande med ett leende på läpparna. Nöjd över att komma hem i bra tid så det bara var att gå hem och byta om och sen bege sig ut i spåret. Jomen visst! Bussen kom ju aldrig (!!), då klockan var kvart/tjugo över var jag tillslut tvungen att ta en annan buss som tar betydligt längre tid att åka - jahaa, vipps va klockan över fem i alla fall innan jag var hemma :/

Har nu ätit middag (ärtsoppa, long time no see på den) och sitter och tar igen mig lite i soffan. Tanken är att jag ska vila till sju/halv åtta och sedan bege mig ut. Förhoppningsvis har maten smällt någorlunda då så jag slipper få håll. (Dock bör även tilläggas att om jag känner mig själv rätt lär jag lika väl kunna bli kvar i soffan, ska dock göra mitt bästa!)

Irriterande att en dag som i övrigt varit så bra så 'förstöras' av något så löjligt som en buss som inte kommer som den ska. Nä, faan heller - jag ska fortsätta vara glad! :)


Med ett leende på läpparna..

..går allt så mycket lättare! :)

Det sista sms:et jag skrev igår var ett godnatt sms till en speciell person och det innehöll något i form med 'ska drömma om dig inatt så jag vaknar upp med ett leende på läpparna i morgon'. Okej, riktigt så blev det kanske inte. Hade väl inget speciellt humör i morse då jag tvingades upp, varken glad eller sur. Men sen, då jag kom på jobbet blev jag sakta men säkert gladare och tillslut jätteglad. Ingen speciell anledning till detta vad jag vet, men kanske drömde jag nåt härligt i natt som jag idag inte kommer ihåg men som omedvetet gör mig glad (?) Kanske.. Härligt är det i alla fall! :)

5 minuter kvar av lunchen innan det är dags att göra det sista rycket för idag. Har 5 pall kvar på den order jag håller på med och det ska jag såklart klara lite snabbt!  Heja heja.



Idag är fan hela livet ett disco - göööött! :)

Syttende mai.

Goooood morgon världen!

Har med nöd och näppe tagit mig upp ur den, som vanligt på mornarna, perfekt tempererade sängen. Usch att man ska vara så förbaskat trött alltså. Igår kväll tyckte jag att jag la mig i okej tid men såklart kunde jag då inte somna så klockan blev säkert efter 12 den här gången också. Nästa helg ska jag banne mig ställa klockan på samma tid som jag har den på veckorna bara för att jag då KAN vrida av den om jag skulle vara på tok för trött - haha!

Undrar just när jag ska hitta mitt drömjobb med flextider?
Vore det ultimata för mig har jag kommit på.. Nån dag kanske.

I övrigt längtar jag fortfarande hem som en tok!
Kan inte bärga mig tills pappa och Ulla kommer ner, ska bli såååå skoj! Liseberg, lite shopping, god mat, Ullared (förhoppningsvis, pappa?) och en massa mys som sedan avslutas med att JAG åker med hem till Jämtland på söndagen :D Det enda minus jag kan se med det är att jag inte kommer att träffa Emma och Kristina så mycket i sommar.. Men men, dom finns säkert kvar här i höst då jag kommer tillbaka :)

Näääni, lite fix och sen vidare till Torslanda och Lrn.
Raukes.

Förresten, hade det inte varit sjuuuukt skoj att åkt till Norge idag och firat syttende mai med dom!?

Irritationsmoment.

Det finns en massa saker man går och stör sig på, lägger ner onödig energi på, energi man lätt skulle kunnat lägga på något betydligt viktigare. Oftast är det småsaker, saker man glömmer bort typ i samma stund man kommer på dem. Dock finns det två saker jag kan störa mig ofantligt mycket på;

1. Folk som använder mössa fast det är sommar. Jag själv avgudar mössor och ser det lite som Guds gåva till människan. En mössa kan vara en sjukt snygg accessoar och går att använda i de flesta sammanhang - under vintern! Det är många mornar man vaknar upp och finner sitt hår i ett enda stort kaos och bara önskar att man kunde få dra på sig en mössa för att dölja elendet. Men jag kan verkligen inte förmå mig till det! Inte om det är sommar/försommar/vår (beroende på vädret under våren, men vår är ändå gränsfall..) Sen finns det ju såklart undantag. Ska man exempelvis vistas på ett ställe där man vet med sig att det kan blåsa mycket eller liknande så är det såklart helt okej.. Annars ser jag helst att mössor används på vintern.

2. Folk som använder solglasögon fast det är mulet. WHY!? En sak är det om man tar på sig ett par brillor och solen efter ett tag går i moln. Ibland kan det ju vara så att man 'vant' sig med att ha dom på sig så man helt enektl inte märker att det inte är soligt längre. Men annars då? Idag har vi haft mulet heeeela långa dagen här nere i Göteborg. Solen har inte varit framme en enda sekund :/ Ändå ser jag en tjej komma gåendes med ett par solglasögon på sig.. Antingen har tjejen varit på ett ställe där solen varit framme (dock högst otroligt..), hon ser dem som en snygg accessoar och skiter fullständigt i att det är grått på hela himlen eller så förstår människan helt enkelt inte bättre..

Okej, jag kanske överdriver lite i vad jag tycker och tänker.. Men fortfarande, dessa två saker kan vara sjukt störande!

Men satan..!

Sköt undan alla bortförklaringar, ändrade 'statusen' på facebook (då är det ju på riktigt, om man skrivit det på fb alltså..eeh!), snörade på mig skorna och klädde om till den något tightare stassen - Slättadamm nästa.

För det första gick jag fel någonstans, så bara innan jag kommit till spåret hade jag väl gått en 3 km. En snabbtitt på kartan där jag bestämmer mig för att springa den 'röda sträckan'.. Gick bra, hyperventilerade mig igenom uppförsbackarna men tog mig dock upp och vidare. Någonstans, drygt en kilometer efter start blev det fel igen. Jag var på rätt spår men sprang och motsatt håll än vad jag från början tänkt. Ingen större skada skedd men det störde min koncentration iaf. Måste även blivit fel någon annanstans eftersom jag kom in på spår jag inte skulle vara på. Sjukt att man som 23 åring inte ska kunna följa färgmarkerade stolpar. Misstänker att löpturen blev cirka 5,5 - 6 km lång - 40 minuter.. Inte det minsta nöjd! Inte om man jämför med vårruset i alla fall, där gick det sjukt bra och flåset var på topp. Kanske? Låter lite konstigt det också, att det ska vara lättare att trängas bland tusentals andra i ett litet spår!? Fast å andra sidan, man kanske blir omedvetet peppad av att se en massa andra runt omkring sig? Så måste det vara, så får det så lov att vara! (Får mig att känna mig lite bättre till mods med dagens 'prestation').

Nä fy tusan, hoppas innerligt att löptekniken, som lös med sin frånvaro idag, är tillbaka i morgon då det är dags igen, annars!

I övrigt är mitt, för stunden, största problem vad man ska tänkas äta till middag?
Förslag är enormt välkommna!

Förväntansfull.

Slödag..söndag. Har gjort ett gäng tappra försök till att se några avsnitt av 'Uppdrag granskning' men då varje avsnitt stannar av efter drygt 30 min ger jag upp. Förbannade uppkoppling!

Vad göra nu då?
Hade ekonomin sett lite bättre ut än vad den för tillfället gör hade jag lätt åkt in till stan och förlustat mig i en massa trevliga butiker, tagit en lång och härlig fika nånstans och bara myst. Nu då inte det går får vi tänka om.. Per kanske är hemma och kanske har lust att bjuda på en kopp av det svarta guldet? Skulle även ha snörat på mig löparskorna som står ute i hallen och väntar på att bli använda.. Kanske ska ta mig en runda i Slättadamm lite senare ikväll, vore skönt!

Förresten; Biljetter till Roxette - check! :)
Nu är det bara att räkna ner till den 7:e augusti - s k o j som faan! 



Filmen som får en att skratta lika mycket varje gång, haha sååå jävla sköna!

Liseberg.

Igår var det verkligen sommar i Göteborg. Solen sken från en, nästan, klarblå himmel, det var fredag och humöret på topp! Lite 'sommarkläder' och solbrillor på och sen femman in till stan och Liseberg där jag mötte upp Loven och co. Drack en öl, åkte lite karuseller (med Stefans systerbarn) och hade allmänt trevligt! Hemma på Östra blev det sen vin i mängder och en massa gott att äta. Satt uppe och surrade fram till halv fem i morse, LIKE! :)

Sommar igår - sommar idag dock med solen utbytt mot ett skyfall.. Grått och trist. Dagen har spenderats i soffan slöpratandes med Emma och Kristina. Givande Norling, enormt givande. Dock är en dusch nu tagen och en tur till Torslanda inplanerad, film med Simson och Mackan :)

-

Förresten, ENDAST 15 DAGAR KVAR innan jag åker HEM. Satan vad jag längtar! Och innan dess ska lönen in på kontot och pappa & Ulla komma ner och hälsa på = lite att längta efter! Ska faktiskt bli ritkigt skoj med norrlandsbesök! :)

Borta på 60 sekunder!

Home sweet home (första gången på länge som det faktiskt känns skönt på riktigt att va hemma, tänk va mycket en städning kan göra). Jag och syrran har haft myskväll hemma hos Simson ikväll med både pizza, fruktsallad, Kick Ass och Gone in 60 seconds. Bra avslut på en ledig dag måste jag säga!

Vad beträffar filmerna;
Den första, Kick Ass var sådär. Hade sina ljusglimtar men ingen film jag känner att jag måste se igen.. Den andra däremot (Gone in 60 seconds) kommer jag aldrig att tröttna på! Sjukt bra film. Blir fan upphetsad då jag ser den, grymt med alla snygga bilar, tuffa människor.. Jaa, den filmen har fan det mesta jag tycker om! Helt klart en tio i topp hos mig. Sen att filmen inleds med en sjukt bra låt gör det hela inte sämre direkt.



Med dom orden hälsar jag godnatt härifrån Östra. Fullspäckad dag i morgon med både jobb, en liten sväng på Liseberg och en massa vindrickning :) Gillas!

Sleep tight.

Att åka spårvagn/buss.

Är man på bra humör kan det faktiskt vara ett sant nöje att åka kommunalt. Man kan få se en del roliga grejer, haha. Tex. då mamma var här nere och hälsade på, då var det;

1.
En kille som frenetiskt satt och sög på en polkagrisstång, alltså verkligen sööög på den!
2. En enorm karl, fruktansvärt lik Hagrid i Harry Potter.

Det som oftast är roligt är hur folk är klädda, eventuellt någon som är full eller har totaldäckat och sitter och sover med jordens gamnacke. Men som sagt, oftast är det klädseln på människor som kan ge en ett gott skratt. Dock skrattar jag inte så mycket just i denna stund åt detta, snarare stör mig. NÄR ska folk hänga undan Goose jackorna?! Seriöst, det är maj nu, maj = vår. Förvisso är det lite kyligt på kvällarna (framförallt ikväll då det dessutom regnade) men ändå, något lite mindre vintrigt måste väl ändå finnas att tillgå?! Jag får ju för mig att alla som är ute och dräller på kvällarna har varit ute sen någon gång på dagen, kanske inte åkt hem efter skola/jobb.. Om så skulle vara fallet skulle det alltså betyda att folk går klädd i dessa varma jackor även på dagarna! På kvällarna kan det väl vara 'okej' men på dagarna är det faktiskt rätt varmt.

Man skulle egentligen ha tagit en heldag med bara spårvagns åkande. Åka fram och tillbaka över hela stan och bara kika på folk. Detta skulle dock endast kunna genomföras om det inte fanns en massa andra saker som man istället kunnat gjort, spårvagnsåkning är ju egentligen ett rätt meningslöst 'nöje'. Men om lägenheten skulle vara kliniskt ren, all tvätt tvättad, maten handlad, viktiga samtal ringda etc etc skulle det faktiskt kunna funka - ni, liksom jag själv, förstår att detta inte kommer att bli av i morgon va..?

Med dom orden tror jag bestämt att jag säger godnatt, natti!

Ps. Var på music quiz på Odin ikväll. Jag, Tobbe, Steve och Charlotte sopade mattan med de andra och kammade hem 1:a pris i form av en korg fylld med diverse godsaker såsom champagne med mera :p Ds.

Vårrus.

Igår var det alltså dags för Vårruset att gå av stapeln.. Måste medge att jag hade mina tvivel. Trodde att jag efter någon kilometer skulle behöva bli hämtad med bår eller liknanade men jag klarade det - med bravur dessutom då jag kom in som andra person för Företags Bostäder med en tid på 25 min (sträckan var på 5 km) så jag är faktiskt nöjd! Med tanke på att träningen nu den senaste månaden i princip stått stilla får jag vara nöjd.

Har varit sådär äckligt trött idag. Mest gått och kollat på klockan känns det som, usch. Sen att man är stel i hela kroppen gör det inte direkt bättre. Ska bli gött med en ledig dag på torsdag, röda dagar = bra dagar!

Tankarna på den saknade vännen fortsätter att fara omkring. Har nog fortfarande inte fattat vad som faktiskt hänt.. Misstänker att det lär dröja.

Lite tandborstning och fix innan det är dags för sängen.
Godnatt.

Time to sleep.

Jag blir alldeles rörd av allt som skrivs på Facebook, så många vackra ord från så många vackra människor! Du var verkligen en älskad människa vännen och du förtjänade verkligen den kärleken också!

Hur mycket man än tänker och funderar finns det tyvärr inget som kan få dig tillbaka.. Det enda vi kan göra är att se tillbaka på alla härliga stunder vi fick spendera med Dig och vara lyckliga över att vi fått äran att lära känna Dig!

För att citera Grete; ' För alltid i våra hjärtan kompis. För alltid. Hoppas du har gott om snus, folköl och Billys-pizzor där du är och att bensinen aldrig tar slut. Vi saknar dig <3'

En burnout för dig min vän!

'See you on the other side'

Jag har legat helt golvad hela dagen, inte kunnat gjort nånting sen jag fick beskedet.. En miljon tankar snurrar runt och man kan inte fokusera på nånting.

Nu om nån gång önskar jag att jag befann mig på hemmaplan! Inte för att jag skulle kunna göra nån skillnad i nåt men det skulle ändå på något sätt kännas bra. Här nere är på tok för långt ifrån. Tackar dock Gud för min underbara mamma! Hon köpte med sig ljus och kort, åkte till olycksplatsen och lämnade det. Känns faktiskt mycket bättre nu!

Ska försöka skingra tankarna lite nu..
Söta Marcus kommer snart och plockar upp mig. Tacos och filmmys hemma hos honom sen - me like!

Orättvisa värld!

Fick ett hemskt besked i morse.. En vän har inatt lämnat oss.

Helt ofattbart, den mest underbara människa man kan tänka sig. Alltid glad och med en mysigt leende på läpparna.. Har aldrig sett honom arg, aldrig hört honom säga ett ont ord om någon annan (förutom de som verkligen förtjänat det), aldrig hört honom klaga.. Borta. Nu kan man bara ställa sig fråga VARFÖR?! Varför Du?

Livets orättvisa.

Vila i frid underbara Du - hoppas vi ses nån dag! <3

...mitt i natta.



Fruktansvärt vacker låt!


Glenne och jag!

Sista dagen på Företags Bostäder idag.. Kändes mer än jag trodde att det skulle göra. Dock är det ju absolut inte sista gången jag träffar godingarna, misstänker att jag lär hälsa på rätt ofta :)

Kom in till kontoret vid fyra snåret idag. Fikade lite med gänget (godsakerna jag gjorde igår - uppskattade, framförallt den som jag var osäker på om jag skulle ta med mig!), pratade och hade trevligt. Lite tissel och tassel mellan Monica och Therese innan T reser sig upp och säger att hon ska läsa en liten vers som skrivits åt mig;

Ida
En dag blåste det en vind från Svenstavik och du följde med och hittade hit. Vi tyckte det var så kul när du kom, då hade vi lite annat att prata om :) Här har du sen städat och fejat, monterat upp tavlor och grejat. Jättekul att du har varit hos oss, nu dock på ett annat jobb du släpper loss. Väldigt tråkigt att du går men vi tror vi förstår. Vi är alltså inte fina nog för dig, som om du skulle vara en sån jäkla speciell tjej. Nejdå - vi är inte bittra, flyg du iväg du ungfågel och kvittra. Tänk inte tillbaka - tänk inte på oss, ut på krogen, drick sprit och slåss. Men börja inte sedan gråta för vi lär aldrig förlåta.

/ Monica Ohls

Kan man annat än älska dom!? Efter uppläsningen fick jag en bukett rosor och ett litet självlysande spöke.. Och sen, som pricken över i't går Monica iväg och kommer sedan tillbaka med en skål innehållande en liten fisk - i knew it! Fick berättat för mig att fisken var av sorten 'Slöjstjärt, lejonhuvud/Rödluva' och bar namnet Glenn. Haha, dom är för underbara - allihopa!

Nu har jag installerat Glenn i sitt nya hem och han tycks trivas rätt bra, simmar omkring och maur gött. Tror dock att han känner sig lite ensam så jag måste nog införskaffa en större skål och hitta en kompis åt honom :)

Nu blir det ett glas rött och lite chill - fredagsmys! 

Att baka en kaka..

Att baka en kaka är ju egentligen inte så svårt. Såvida man har något hum om hur man gör, vilka ingredienser som behövs etc. ska det väl egentligen vara ganska enkelt (?) Jag är en sån som vet sånt, eller jag borde veta sånt då jag till och med har på papper att jag är Mycket Väl Godkänd i hemkunskap.. Dock var ju det ett gäng år sedan..

Skulle i alla fall ge mig på bakandet idag..tänkte bjuda kollegorna på något gott i morgon eftersom det är min sista dag på bygget. Såhär gick det till, ungefär;

1. Jag har sjukt svårt för att bestämma mig för vad jag ska baka.. Googlar orden 'fika till jobbet' och får upp en massa olika förslag men bestämmer mig dock för ett recept jag sett uppsatt på kylskåpet i Rätan, rabarberkaka. Är dock inte helt nöjd över mitt beslut utan behöver nåt mer, ska det va så ska det va så att säga. En nougatkaka också - sure!

2. Klottrar ner vad som behövs och drar ner på Coop för att införskaffa detta. Inte så svårt, jag menar inte så mycket kan ju egentligen gå fel där..

3. Rabarberkakan (som dock fått byta ut rabarbern mot hallon, blåbär och vinbär) påbörjas. Går smärtfritt och jag pratar i telefon och dricker vitt under hela förloppet. In i ugnen.

4. Nougatkakans tur att ta form. Hade jag läst receptet noggrannare hade jag nog aldrig ens tänkt tanken på att göra en sådan då det innefattar att man knådar ihop ingredienserna med fingrarna - rumstempererat smör på fingrarna är inget annat än obehaglig. Med sirap i det hela blir det bara om möjligt ännu värre.. Dock lyckas jag tillslut få till någon form av deg och lyckas även få ut den någorlunda snyggt på en plåt.. Har dessvärre inget minne av att farmors kaka av samma namn såg ut som min, men va faan.

5. Vila vid datorn med ett glas vitt..

6. Kaka nummer 1 är klar och ser faktiskt ätlig ut, helt ärligt ser den riktigt god ut. In med nummer två i ugnen.

7. Dötid med vin vid datorn..

8. Börjar lukta bränt.. Kakjäveln kan väl inte redan vara klar!? Eller?! Kikar in i ugnen och konstaterar rätt snabbt att det brinner där inne. Förvisso har jag en gasspis/ugn men detta var en annan typ av låga, en gul. Den brukar i vanliga fall vara blå.. Tar ut bakverket fort som ögat, vrider av gasen och hoppas på att genom detta kunna släcka lågan.. Icke. Det hela slutade med att jag fick släcka 'elden' med min vattenflaska som, tack och lov, prydligt stod på diskbänken och väntade på att bli använd. Fick sedan i röken från ugnen smeta ut nougaten över kakan. Om den får följa med på jobbet i morgon återstår att se, än så länge står den inne i kylskåpet på kylning..

Just nu sitter jag och försöker hitta någon att skylla allt på..kommer dock inte på någon annan än mig själv och hoppas istället att den blir god - trots allt. Emma får agera förste provsmakare då hon kommer hem.

Tills vidare kan jag enkelt konstatera att jag enbart ska pyssla med saker jag verkligen kan - tömma vinflaskor exempelvis.

Ta tag i mig.

Men det var då väl faan va trött jag ska vara då, eller trött är inte rätt ord.. Seg, just det, seg är jag.

Hela veckan har jag kommit på ursäkter till att inte sticka ut och springa, fan. Har dock gett mig själv lov att, såvida inte andan faller på, vila fram till lördag men då blir det hårt. Löpning och gym.. Vill ha tillbaka lusten - NU! Inte länge kvar innan St. Olavs går av stapeln heller.. Blir hårdträning riktigt nu så man kan prestera bra då det är dags! 

Även denna dag har spenderats längst upp på Avenyn, Götaplatsen närmare bestämt. Putsat fönster till förbannelse (bara jag har putsat över 100 sidor idag..) och än är det inte klart. Lär bli där uppe resten av veckan misstänker jag om vi ska bli klar med alla lägenheterna. Puh..

I övrigt tvättas det för fullt här på Östra idag. Trist men välbehövligt. Gud så bra man hade det egentligen då man bodde i Svensta, både tvätt/diskmaskin i lägenheten. En sån lyx!

Reeeeklam.

Brukar sällan göra reklam för saker och ting för att 'få något' men när jag läste Erikas blogg och såg att man kan få gratis glasscheckar så nappade jag direkt - vem gillar inte glass liksom :p

Gå in på sidan www.sommarglass.com och bli medlem du med vettja! Checkarna får du sedan smidigt direkt till mobilen :)


Musiken.

Musik är fruktansvärt viktigt i min värld - utan musik funkar inte Ida.

En av mina bättre egenskaper är att jag har ganska lätt för att lära mig texter samt vem/vilka som gjort låten i fråga. Måste bero på att ämnet 'musik' intresserar mig. Texter berör mig, hur personer hanterar sina instrument berör mig, vad texten handlar om berör mig.. mycket som har med musik att göra berör mig.

De senaste åren har jag dock 'backat i utveckligen' och fallit mer och mer för för gammal musik, musik gjord på 70-80 talet. LOVE IT! Musiken, texterna och rösterna var unika. Det som görs nu kan måhända vara bra men det går absolut inte att jämföra med vad som gjordes!


5 topp låtar (gamla och nya dock mest gamla..) som berört mig - ingen speciell rangordning..

1. Higwayman - Higwaymen
Kommer aldrig tröttna på denna låt då den betyder väldigt mycket för mig, den får mig att tänka på en person som på många sätt och vis förändrade mitt liv och mitt sätt att se på det.

2. Give the music back - The Hooters
Fruktansvärt vacker låt, den skulle lätt kunna vara instrumental och ändå göra samma intryck på mig.

3. Welcome to the jungle - Guns 'n Roses
Det finns en anledning till att Slash's autograf pryder min högra höft - här har vi en av dem.

4. Saints of Los Angeles - Mötley Crüe
Efter att ha läst böckerna 'The Dirt' och 'The Heroin Diaries' öppnades mina ögon på riktigt för Mötley. Dom har gjort många grymma låtar men finner ändå denna som en av deras bättre och vad som då gör det nästan ännu grymmare är att den är från 2008 - karlarna lyckas alltså frotfarande!

5. Janie's got a gun - Aerosmith
Genom denna låt kan jag nästan känna hur det skulle kännas att stå framför dessa legender i ett publikhav. Texten har egentligen inget som berör mig personligen men jag älskar den ändå, underbar tycker jag!

Som ni ser blev det mest bara äldre låtar och endast av 'äldre' artister.. Sorry. Finner dock denna musik (+ mycket mycket mer) som en livsstil och vill gärna dela med mig av den till alla..! Kanske ska ha det som något stående här i bloggen - Dagen musik tips? Vad tycker ni? Fundera vidare på det så hörs vi vidare om saken i morgon..

Sleep tiht.

You said I love you babe without a sound..

Faaan vad jag just precis i detta nu önskar att jag var hemma i Jämtland.. Saknar mamma, pappa och alla därtill.. Vill somna i pappas soffa och vakna till olivet av William och Marcus. Ta en låååång fika på cafét, åka bil med hög musik pumpandes ur högtalarna och bara tänka, träffa nära och kära, återuppleva det jag är van vid... bara vara HEMMA!

Snart snart snart..



Det känns som sååå länge sen, för länge sen!
Kommer aldrig att kunna förneka det, jag ÄR en  jämtlandsståscha.


For real!

Nu är det faktiskt på riktigt, jag gör min sista arbetsdag på Företagsbostäder på fredag. Papperet skrevs på idag och det känns faktiskt riktigt gött! Dock samtidigt lite trist, man har ju kommit de andra i företaget väldigt nära och kan prata/skämta med dem om i princip allt - men som bekant så har allt ett slut..

Känns lite konstigt.. Snart är jag 'arbetslös', inte riktigt då eftersom jag kommer att vara på lagret i Torslanda men ändå. Jag känner mig oerhört fri. Trist att man har räkningar som ska betalas annars hade jag alla gånger njutit av friheten ett tag, men men, bara att komma till en ny arbetsplats känns lite som en frihet bara det :)

Putsat fönster till förbannelse idag.. Jisses amalia. Och trots att vi jobbat bort en 'adress' (eller i alla fall en uppgång) så är det sjuuuukt mycket kvar. Misstänker att jag kommer att vara rätt öm i 'putsarmen' då denna vecka är slut..

Bloooondie!

 
 


Som ni kanske förstår, jag har slängt i mer färg ;)


Hur mycket är en årsförbrukning?

Jag och Felicia diskuterade lite idag huruvdia Bingo Lottos vinster förändrats genom åren.

Mitt tidigaste minne jag har från BL är att man kunde vinna en årsförbrukning Mums-mums. På den tiden tyckte man att det var bland det bästa man kunde tänkas vinna.. Tänk er, hur många Mums-mums som helst! Man tyckte att priset som 'Hästen' var tråkigt (och då var ändå det typ den bästa vinsten) och tyckte nästan synd om de stackare som fick den.

Idag, några år äldre och betydligt mycket klokare, kan jag inte fatta att de kunde ha en sådan vinst som en årsförbrukning Mums-mums.. Vem fan kan tänkas vilja ha det?! I och för sig medföljde oftast en resa eller nåt också men ändå. Aningens bättre vinstutbud idag måste jag säga, färgfemman tex. Tänk att vara den som för tio år sedan vann en årsförbrukning godsaker, kul för den att se vinsterna idag! Haha, jag skulle gråta. Vinsterna förr kan väl knappast ens täckt upp för vad lotten kostade!?

En annan sak jag och F diskuterade var hur mycket en årsförbrukning egentligen är? Samtalet handlade då framförallt om kaffe (eftersom man även kunde vinna en årf. av denna vara förr på BL), hur mycket kaffe går åt under ett år? Är inte det väldigt individuellt? Jag och Felicia kom i alla fall fram till att vi mest troligt skulle få typ 12 paket eftersom det i snitt går ett paket/månaden.. Kul. Grattis du vann 12 paket kokkaffe av märket Gevalia..

På det berömda.

Av en ren slump hörde jag idag på radion att det var sista dagen att deklarera - shiiit!
Totalt glömt bort detta och med tanke på att jag skulle göra reseavdrag (något jag aldrig tidigare gjort) blev paniken ett faktum. Har sedan dess gått och tänkt 'måste komma ihåg att deklarera, måste komma ihåg att deklarera..' kom på det, tack och lov, då jag klev in genom porten här hemma. Och nu, lite fix och don senare, är det klart! :)

I övrigt har det varit en rätt kreativ dag för fröken Norling. Förutom att jag arbetat och deklarerat har jag även hunnit med att ringa en massa viktiga samtal, en del mer viktiga än andra. Detta har i sin tur resulterat i att jag nu vet hur jag kommer att jobba i sommar (i alla fall på bolaget) så det känns gött. Tror det kommer att bli en bra sommar det här, det känns nästan så! Hoppas att min emigartion till Jämtland kommer att medföra ett litet plus på kontot i alla fall, det borde det väl, eller? Som det ser ut nu åker jag hemöver sista helgen i maj, förhoppningsvis då med pappa och Ulla, (har föreslagit att de kan göra sig en liten tripp neråt landet då, vore skönt att slippa frakta större delen av mitt liv på ett tåg..) och blir hemma till slutet av augusti - längtar faktiskt!

Farsan.

Per tog och bjöd med mig på bio, Farsan blev det!
Jisses vilken härlig film, hade inga större förväntningar innan framförallt inte då 'de som ska kunna film' sågat den.. Ack så fel de hade! Riktigt härlig rulle, från början till slut. Sen att karln som satt bakom oss fällde sköna kommentarer lite titt som tätt gjorde inte det hela sämre. Tack Per darling baby för en härlig kväll, det behövde jag!

Dags att sova snart så man tar sig upp i morgon bitti. Sista veckan på Fb för min del. Känns enormt skönt om jag ska vara ärlig! Inte så att jag inte trivs, det gör jag väl. Men just arbetsuppgiften (städa) fixar jag inte längre, så jag säger tack och hej för min del och säger hej hej hallå till Lrn i Torslanda istället :)

-



                                                    Så många minnen - så mycket Du!


Konstigheter.

Idag har det hänt två saker som liksom inte hör till vanligheten..

1. Locket till min burk (en liten rund metall burk) med svart på en kvart hade fastnat. Alltså locket var nertryckt mer än vad som egentligen går. Jag tog en matkniv (en sådan som faller under kategorin bestick) för att bända upp det och lyckas då på något mirakulöst sätt skära mig på tummen, långt och ganska 'djupt'. Dom är ju inte direkt vassa dessa ting så jag fattar inte hur jag lyckades.

2. Fick ett ryck och skulle ta en snabbdusch så jag kastar av mig kläderna och ställer mig i duschen. Då jag precis fått in rätt temperatur på vattnet och ska låta det rinna ner över kroppen känner jag mig plötsligt väldigt 'påklädd', tittar ner på kroppen och inser att jag fortfarande har på mig bh'n. För första gången under min tid i den här lägenheten tackade jag min blandare i duschen för att den är av den gammla modellen - en sådan med två vred, varmt och kallt, som man för varje gång man ska duscha måste ställa in.


Dags för en hyllning.

Tror bestämt att det är dags att höja ett glas och hålla nån form av tal för min nya bästa kompis; Svart på en kvart! Jisses vilket bra skit alltså, smörj in kroppen och sätt dig ute i solen ett tag och jag lovar att du inom kort ser resultat. Behöver jag säga att vi kommer väääääldigt bra överens? ;)

På tal om det så måste jag ta tag i solningen igen nu.. Kanske ska viga några eftermiddagar åt solariumet den kommande veckan, är ju aldrig fel att vara lite brun såhär inför sommaren. Sen på något konstigt sätt känner man sig 'smalare' om man är brun, i alla fall jag. Min kropp känns mycket tightare om den är solbränd istället för blek - en fantomeffekt att gilla! :)



Bästisen for ever and ever and ever!


Till den där speciella..



Hon gjorde det igen - grym!


Turné.

Jag och Per drog på turné igår - till Torslanda.
Första stopp blev på Anton mansion där det satts kring köksbordet och pratades, rätt okej och en del skratt blev det. Efter någon dödad timma där begav vi oss vidare ner mot Simson där det tydligen skulle vara fest.. Eeh? Ingen vidare fest; Simson + 4 till utgjorde det hela och vi blev inte särskilt långvariga. 24:an hem, ett stopp på Donken för cheesburgare och datorn som visade c/o Segemyhr i sängen fick avsluta min kväll.

Just ja, igår precis då Emma och Kristina skulle gå upptäcker de en lapp på dörren med följande text;

'Är ni människor eller djur? Människor kan inte stå ut med så mycket ljud. För att det här inte är eran första gång ringer jag till polisen nästa gång. Jag är tvungen att anmäla er till hyresvärden.'

Alltså seriöst!?
Klockan var nog inte mer än sju, max halv åtta! Avskyr verkligen sånt där, framförallt då personen i fråga väljer att vara 'anonym'. Han/hon hade kunnat knacka på och bett oss sänka musiken. Jag lovar att vi inte direkt käftat emot utan snällt skruvat ner volymen. Sen är det lite skrattretande att personen i fråga hotar med att anmäla detta till hyresvärden.. Antingen så är personen nyinflyttad och inte riktigt vet vad vår hyresvärd går för, att det inte direkt är någon mening att säga något till denne eftersom det ändå inte händer något, eller så har de väldigt god kontakt med varandra..

Sen som en extra parantes i detta kan jag även tillägga att det är fruktansvärt lyhört i den här byggnaden, så även om jag inte spelar så högt är ju risken inte helt omöjlig att det skulle kunna höras till någon av mina grannar. Om man nån gång skulle få ett inplanerat herrbesök skulle man fan ha satt upp en lapp i trappuppgången med texten 'jag får herrbesök i helgen, kan tänkas bli högljutt', haha!


Njutning.



70-talet då det är absolut som bäst!


Boring.

Satan i gatan va tråkigt jag har!
Och det jävligaste med det hela är att jag inte direkt känner för att göra nåt heller.. Eller jo, eller kanske i alla fall. Om jag bara kunde komma på nåt roligt, hum.

Gårdagskvällen spenderades i Torslanda/Lilleby hemma hos Marie tillsammans med henne, Lollo och Pia. Åts god mat, sörplades gött rött vin och pratades en massa. Raggade skjuts med Koffe bort till Simson där kvällen avslutades med lite mera vin och ännu mera prat - tack för en trevlig kväll gott folk!

Roligt det där egentligen, då man var runt 15 gick hela sista april ut på att bli knon full och vara ute vid nån brasa med kompisar. Med åren ändras inställningen till kvällen en aning (i alla fall för mig), now days nöjer jag mig med att äta gott och umgås hemma tillsammans med goda vänner, alternativt inte göra nåt speciellt. Förra året var jag exempelvis chaufför. När blev jag vuxen?

Samma sak är det med nyår. Lite väl överskattad dag egentligen. Visst, det blir ett nytt år och på något sätt ska det väl firas men inte fan behöver jag göra det stup full på nån fest eller ute på krogen. Nää, återigen föredrar jag en hemmakväll med got mat och trevligt folk. Shit, jag ÄR vuxen!

Göra nåt vettigt som att duscha eller liknande kanske vore på sin plats för att döda lite tid, sen kanske man skulle gått och köpt jordens godispåse och tillsammans med den våldgästat Per? Systrarna två verkar ska ta till flaskan ikväll igen, jag tänker inte joina dem..jag var ju trots allt vuxen.


RSS 2.0